דף הבית » אוניברסיטאות » ליטא » LSMU בקאונס
אוניברסיטת קאונס – Lithuanian School of Health Sciences (LSMU)
אוניברסיטת LSMU, המכונה גם אוניברסיטת קאונס על ידי סטודנטים ישראלים, היא מוסד להשכלה גבוהה המתמחה בהוראת מקצועות הבריאות. האוניברסיטה הוקמה בשנת 1922, וכיום מציעה מגוון רחב של תוכניות בינלאומיות באנגלית בתחומים כמו רפואה, רפואת שיניים, רוקחות, רפואה וטרינרית, סיעוד, פיזיותרפיה ועוד.
אוניברסיטת LSMU היא אוניברסיטה קטנה יחסית – כ- 8,000 סטודנטים. לשם השוואה, באוניברסיטת וילנוס יש 24,000 סטודנטים, ובאוניברסיטת תל-אביב יש כ 30,000 סטודנטים. נכון להיום, בערך 25% מכלל הסטודנטים הלומדים באוניברסיטה הם סטודנטים בינלאומיים, רובם מישראל, שוודיה, גרמניה והודו. מספר התלמידים הישראלים הלומדים באוניברסיטה הוא כ- 400, שזה גוף הסטודנטים הישראלי הגדול ביותר שלומד באירופה באוניברסיטה אחת.
מתקני האוניברסיטה מפוזרים ברחבי העיר. הבניין המרכזי של האוניברסיטה ממוקם במרכז העיר. בית החולים האוניברסיטאי נמצא צפונית לו, במרחק 20 דקות נסיעה באוטובוס. הפקולטה לווטרינריה ממוקמת בצד המערבי של העיר, במרחק 20 דקות באוטובוס מהבניין המרכזי של האוניברסיטה.
האוניברסיטה ידועה ביחס הטוב שלה כלפי תלמידיה, ובגמישות הכללית שלה בכל הנוגע לשיטת ההוראה בה. כתוצאה מכך, אחוזי הנשירה מהאוניברסיטה נמוכים יחסית למוסדות אחרים.




אוניברסיטה זו אינה מיוצגת על ידי Pre-Med Academy
- תעודת בגרות מלאה – יש לתרגם את תעודות הבגרות תרגום נוטריוני ולקבל חותמת אפוסטיל.
- בחינת כניסה – על כל מועמד לעבור בחינת כניסה בכימיה ובביולוגיה. הבחינה בביולוגיה כוללת גם נושאים באנטומיה ופיזיולוגיה. הבחינה היא באנגלית, ומורכבת מ-60 שאלות רב-ברירות (שאלות “אמריקניות”) בביולוגיה וכימיה (30 שאלות בכל נושא). הבחינות נעשות בצורה מקוונת, ומתקיימות בערך פעמיים בחודש, מינואר עד יולי.
המועמד יכול לראות את הציון שלו בבחינה מיד בסוף הבחינה. ציון עובר עבור רפואה זה 70, ועבור רפואת שיניים, פיזיותרפיה ווטרינריה – 60.
מועמד יכול לגשת לבחינת הכניסה פעמיים בשנה. - ראיון קבלה – על המועמד לעבור בהצלחה ראיון קבלה אישיותי קצר (בערך 10-30 דקות) הבודק את רמת האנגלית המדוברת של המועמד.
- מכתב מוטיבציה – בעת הרישום, יש להגיש מכתב מוטיבציה קצר, המתאר את הרקע הלימודי והמקצועי של המועמד
- דמי רישום – 150 אירו
- דמי היבחנות – אין (נכלל בדמי הרישום)
- מועד אחרון לרישום – 1 ליולי
- רפואה: 12,600 אירו לשנים 1-4, 13,100 אירו לשנים 5-6
- רפואת שיניים: 13,600 אירו לשנים 1-4, 14,100 אירו לשנה 5
- ווטרינריה: 9,000 אירו לשנים 1-3, 10,500 אירו לשנים 4-6
- פיזיותרפיה: 4,108 אירו לשנה
מלגות הצטיינות ניתנות לסטודנטים אשר מקבלים ממוצע ציונים גבוה בכל סמסטר, או לסטודנטים חדשים שקיבלו ציון גבוה במיוחד במבחן הקבלה לאוניברסיטה. המלגה ניתנת כמענק של כ- 80 אירו לחודש.
- תוכנית חונכות (mentoring) – מטרת תוכנית החונכות היא להקל על הקליטה של סטודנטים חדשים לאוניברסיטה, ולעזור להם להסתגל לחיי האוניברסיטה. לכל סטודנט בשנה א’ מוקצה חונך, סטודנט מבוגר יותר מהאוניברסיטה, המסייע לו או לה להכיר את האוניברסיטה ואת העיר קאונס.
- תמיכה פסיכולוגית – האוניברסיטה מספקת לסטודנטים שמתקשים מפגשים עם פסיכולוגיים מקצועיים ללא תשלום. מפגשי הייעוץ יכולים להיות אישיים או קבוצתיים, וניתן לקיים אותם מרחוק או פנים מול פנים.
- אוניברסיטת LSMU מפעילה מספר מרכזי ספורט המציעים מגוון פעילויות ספורטיביות לסטודנטים ולקהילה. מרכזי הספורט מצוידים בחדרי כושר, מגרשי ספורט פנימיים וחיצונים, ובריכות שחייה. בין אם מדובר בספורט תחרותי, שיעורי כושר קבוצתיים, או פשוט שמירה על אורח חיים בריא, מרכז הספורט של LSMU פועל לרווחת הסטודנטים והסגל של האוניברסיטה.
- ICOSA – ה- International Committee of SA הוא ארגון סטודנטיאלי האחראי על הסטודנטים הבינלאומיים באוניברסיטה. ICOSA מארגן אירועים חברתיים שונים לאורך השנה, כמו גם פעילויות ספורט, תרבות, וחינוך.
אוניברסיטת LSMU שואפת להבטיח סביבת לימודים פתוחה וידידותית לתלמידים עם צרכי למידה מיוחדים. באוניברסיטה קיימת וועדה ייעודית המתאמת ומרכזת את מאמצי התמיכה בסטודנטים בעלי צרכי למידה מיוחדים. ההקלה העיקרית שהאוניברסיטה מספקת לסטודנטים היא תוספת זמן של 10-15 דקות למבחן.
אוניברסיטת LSMU משתתפת בתוכנית ERASMUS+. לאוניברסיטה הסכמים עם אוניברסיטאות באוסטריה, בולגריה, צ’כיה, צרפת, גאורגיה, גרמניה, איטליה, לטביה, פולין, פורטוגל, רומניה, סלובקיה, ספרד, טורקיה ועוד.
קאונס (Kaunas, מכונה גם קובנה) היא העיר השנייה בגודלה בליטא, עם אוכלוסייה של כ-300,000 תושבים. היא ממוקמת במרחק של 1.5 שעות נסיעה בלבד מבירת ליטא – וילנה (Vilnius). עם ההיסטוריה העשירה שלה, העיר העתיקה המקסימה והסצנה התרבותית המשגשגת שלה, קאונס היא יעד אידיאלי לסטודנטים.
בקאונס פועלות מספר אוניברסיטאות, LSMU (Lithuanian University of Health Sciences), KTU (Kaunas Technical University), VDU (Vytautas Magnus University) ו- LSU (Lithuanian Sport University). כתוצאה מכך, העיר משדרת אווירה צעירה ותוססת, וניתן למצוא בה מקומות בילוי רבים לסטודנטים, מסעדות במחירים סבירים, ואירועי תרבות רבים. חובבי חיי לילה יכולים להנות ממועדוני הלילה, בתי הקפה, הברים ובתי הקזינו של קאונס.


סטודנטים בשנה א’ יכולים להגיש בקשה למגורים במעונות של האוניברסיטה. ישנם 3 בנייני מעונות, אחד הנמצא במרחק הליכה של 15 דקות הליכה מהאוניברסיטה, אחד במרחק 15 דקות הליכה מבית החולים האוניברסיטאי, ואחד במרחק 5 דקות הליכה מבית הספר הווטרינרי. המעונות מציעים חדרים זוגיים, במחיר של בין 100-250 אירו לחודש לסטודנט. מכוון שיש מקום מצומצם במעונות, הקצאתם מבוססת על הצרכים הכלכליים של הסטודנטים.
רוב הסטודנטים הישראלים בוחרים לשכור דירות פרטיות, במרכז העיר (אזור ה- centras, ליד הרחוב הראשי של העיר הנקרא Laisves Aleja), או באזור בית החולים האוניברסיטאי (בשכונת Žaliakalnis).

מערכת התחבורה הציבורית בקאונס כוללת רשת רחבה של אוטובוסים וטרוליבוסים הפועלים ברחבי העיר ובפרבריה. מוניות גם הן דרך מהירה וזולה לנוע בעיר, במיוחד כשחשוך או גשום. בקיץ ניתן לשכור אופניים או קורקינטים חשמליים כדי להתנייד בעיר.
כמו כן ניתן להשתמש ב- CityBee – שירות השכרה שיתופי הפועל בכל ליטא, ומאפשר לשכור מכוניות למשכי זמן קצרים, בדרך כלל לפי דקה, שעה או יום, באמצעות אפליקציה בנייד. משתמשים יכולים לאתר רכב סמוך, לשריין אותו, לפתוח אותו באמצעות האפליקציה, ולאחר מכן להסיע אותו ליעדם, שם הם משאירים אותו למשתמש הבא.
תחנת הרכבת המרכזית של קאונס מפעילה רכבות לחלקים שונים במדינה ולמדינות הבלטיות הסמוכות.
בקאונס יש שדה תעופה בינלאומי המחבר אותה ליעדים שונים באירופה. בפחות ממאה אירו, ניתן לטוס ליעדים כמו לונדון, קופנהאגן, סטוקהולם, דבלין, ברלין, ברטיסלבה, מדריד ועוד. שדה תעופה גדול יותר נמצא בוילנה, בירת ליטא, במרחק של 1.5 שעה נסיעה מקאונס. מוילנה ניתן לקחת טיסות ישירות low cost לישראל (חברת Wizz Air).

ליטא היא מדינה צפונית. קאונס נמצאות כמעט באותו קו רוחב של מוסקבה וקופנהגן. בהתאם, החורף קר והטמפרטורה הממוצעת היא סביב אפס מעלות צלזיוס, וגם יורד לא מעט שלג. לעומת זאת הקיץ נעים מאד, והטמפרטורה הממוצעת היא בין 20 ל 25 מעלות צלזיוס. בליטא יש ארבע עונות שנה מובחנות היטב, דבר שלא ממש קיים באקלים הישראלי של חורף-קיץ. בניגוד לישראל, חודשי הקיץ גשומים יותר מאשר חודשי החורף.

בעיר קאונס ישנם שני מוסדות התומכים בקהילה היהודית. הגדול מבניהם הוא המרכז היהודי, המציע מועדון חברתי לסטודנטים עם מגוון פעילויות הווי, תרבות ופנאי שונות לאורך כל השנה. במועדון פועלת גם מסעדה בשרית כשרה, ובה הסטודנטים מתארחים בשבתות וחגים. בנוסף, סטודנטים יכולים להתארח בבית חב”ד – המציע אוכל כשר, ארוחות שבת, שיעורי דת ופעילויות בחגים.
קאונס ידועה בעלות המחיה היחסית נמוכה שלה, במיוחד בהשוואה לערים רבות במערב אירופה. להלן רשימה של הוצאות מחיה חודשיות משוערות:
- מגורים: דירת יחיד עולה כ- 550 אירו לחודש. דירת שני שותפים עולה כ- 400 אירו לכל שותף לחודש.
- חשבונות (חשמל, מים, אינטרנט, וכו’): 150 אירו לחודש
- אוכל: 400 אירו לחודש
- תחבורה ציבורית: 10 אירו לחודש
- בידור ופנאי: 150 אירו לחודש
מומלץ להיעזר באתרים כמו numbeo בו תוכלו להשוות בין יוקר המחיה בליטא לערים שונות בעולם, כולל ערים בישראל.
לסטודנטים בינלאומיים מותר לעבוד בזמן לימודיהם בליטא, כל עוד הם רשומים לאוניברסיטה. סטודנטים בעלי דרכון של האיחוד האירופי יכולים לעבוד משרה מלאה. סטודנטים בעלי דרכון אחר (כולל ישראל) יכולים לעבוד במשרה חלקית, עד 20 שעות שבועיות. בנוסף, לסטודנטים בינלאומיים יש אפשרות להישאר בליטא 12 חודשים נוספים לאחר סיום לימודיהם, על מנת לחפש עבודה.








התואר מוכר באיחוד האירופי, ובסוף התואר, הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד ישר בתור רופא בכל מדינה ב- EU.
האוניברסיטה מוכרת ללימודי רפואה על ידי משרד הבריאות בישראל. לאחר סיום התואר, יש לעבור את בחינת הרישוי ולבצע סטאז’ בארץ, על מנת לקבל רישיון לעבוד בתור רופא במדינות ישראל.
האוניברסיטה מוכרת על ידי ה- UK General Medical Council (בבריטניה).
האוניברסיטה מוכרת על ידי WFME, ארגון עולמי שעוסק בהכשרת רופאים ברחבי העולם. ולכן, סטודנטים הלומדים באוניברסיטה רשאים להיבחן במבחן הרישוי האמריקאי (ה- USMLE).

דירוג בינלאומי של תוכנית הלימודים ברפואה:
- Times Higher Education – 600-800
- QS – 550-501
- US News – 810
- Shanghai – 401-500

מידי שנה מתקבלים 150 סטודנטים בינלאומיים ללימודי רפואה באוניברסיטה. בערך חצי מהסטודנטים הם ישראלים, ולאחר מכן רוב הסטודנטים הם משבדיה ונורבגיה.

לימודי רפואה נמשכים כ-6 שנים, וכוללים 360 ECTS (נקודות קרדיט).
בשנה ראשונה, הסטודנטים לומדים בעיקר מקצועות מבוא כמו ביולוגיה, ביוכימיה, גנטיקה, אמבריולוגיה, היסטולוגיה מיקרוביולוגיה ואימונולוגיה.
בשנה השנייה, הסטודנטים מתחילים להתעסק יותר בגוף האדם – אנטומיה, מדעי המוח ופיזיולוגיה. הנושאים נלמדים בבלוקים, כך שבכל בלוק הסטודנטים מתרכזים במערכת אחרת – במבנה, בתפקוד ובהתפתחות שלה בשגרה ובחולי.
בשנה השלישית, סטודנטים מתחילים ללמוד מיומנויות הקשורות לרפואה, ובסמסטר השני מבצעים התנסות קלינית ראשונית בבית החולים האוניברסיטאי.
בשנים רביעית עד שישית, הסטודנטים מבצעים רוטציות קליניות בבתי החולים של האוניברסיטה. התלמידים עוברים בין המחלקות, ונחשפים למחלות ושיטות טיפול שונות.
בסוף השנה השישית, הסטודנטים מגישים תזה ונבחנים במבחן הרישוי הליטאי לרפואה, באנגלית.

הלימודים בקאונס מתקיימים בשיטת הבלוקים – בכל עת, סטודנטים לומדים ומתמקדים בנושא או קורס אחד גדול, שבסופו הם נבחנים לפני שהם עוברים לנושא הבא. כלומר לא לומדים בשיטה סמסטריאלית – שבה בכל סמסטר לומדים מספר מקצועות במקביל ובסופו נבחנים עליהם. משך בלוק לימודים הוא לרוב בין חודש לחודש וחצי.
קורסים מורכבים מהרצאות, מעבדות, וסמינרים. רוב ההרצאות מועברות בצורה מקוונת – כלומר אין צורך להגיע לכיתת לימוד, והנוכחות לרוב איננה חובה. בסמינרים ומעבדות הנוכחות היא חובה, והלמידה נעשית בכיתות קטנות, של 10 תלמידים בערך.
הלימודים ב- LSMU משלבים שיטת הוראה הנקראת Problem Based Learning (PBL). שיטה זו נועדה לקדם חשיבה ביקורתית, מיומנויות פתרון בעיות, ולמידה עצמית בקרב סטודנטים לרפואה. בגישה זו התלמידים מחולקים בדרך כלל לצוותים קטנים בהם הם מתמודדים עם בעיה או מקרה קליני תיאורטי. הסטודנטים צריכים לעבוד בשיתוף פעולה כדי לחקור את הבעיה, להבין אותה, ולהציע דרכי טיפול. שיטת PBL מעודדת את הסטודנטים לחשוב בצורה ביקורתית ויצירתית, ולפתור בעיות מורכבות מהעולם האמיתי.

בשיטת ההוראה הייחודית של האוניברסיטה, הסטודנטים נבחנים בסוף כל בלוק לימודי על נושא אחד. כלומר, ישנו מבחן בערך כל חודש עד חודש וחצי. המבחנים הם לרוב אמריקאיים, וציון מעבר הוא 50%. ניתן להיבחן במועד ב’ או ג’ במידה וצריך.
במידה ונכשלת בקורס, לרוב האוניברסיטה מאפשרת לתלמיד להמשיך לשנה הבאה ולהשלים את הקורס בשנה העוקבת. הודות לגמישות של האוניברסיטה, סטודנטים כמעט ואינם נדרשים לחזור על שנה, ואחוזי הנשירה באוניברסיטה נמוכים מאד.

החל משנת הלימודים הרביעית, הסטודנטים מבצעים סבבים קליניים בבית החולים של האוניברסיטה.
תלמידי האוניברסיטה יכולים לשלב סבבים קליניים בארץ – בשנה רביעית, חמישית, ושישית ניתן לבצע חצי שנה של סבבים קליניים בישראל (בכל שנה), בבית חולים קפלן שברחובות. יש לשלם לבית החולים כמה מאות ש”ח עבור כל שבוע של סבב קליני.
* שימו לב: ביצוע סבבים קליניים בארץ כפוף לאישור של משרד הבריאות, המועצה להשכלה גבוהה (המל”ג), האוניברסיטה בחו”ל ובתי החולים בארץ. יש להתעדכן מול המכינה לגבי הסטטוס העדכני.

רוב המקצועות הקליניים נלמדים במרפאות השונות של בית החולים האוניברסיטאי (Clinical Hospital of Kaunas – Kauna Klinikos) שנמצא במרחק 3 ק”מ צפונית מהבניין המרכזי של האוניברסיטה. בבית החולים 39 מרפאות ו-2250 מיטות אשפוז. בבית החולים נעשים יותר מ-1.3 מיליון פגישות יעוץ מדי שנה, ויותר מ-70,000 ניתוחים.
בבית חולים ישנו מרכז לסימולציה רפואית, שהושק רשמית בשנת 2015. מרכז הסימולציה מאפשר לסטודנטים להתנסות בצורה מבוקרת בפרוצדורות רפואיות שונות, ולצבור ניסיון מעשי בסביבה בטוחה.

סטודנטים יכולים להשתלב במחקר באחד ממגוון מכוני המחקר הייעודים של האוניברסיטה לדוגמה, המכון לאונקולוגיה, המכון למדעי המוח והמכון לקרדיולוגיה.








בסוף התואר, הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד ישר כרופאי שיניים באיחוד האירופי (אין צורך בהתמחות או לימודי המשך).
האוניברסיטה חברה בארגון ADEE (Association of Dental Education in Europe).
על מנת לעבוד בישראל, על הסטודנטים לעבור את בחינת הרישוי לרפואת שיניים של מדינת ישראל.

מידי שנה מתקבלים 40 סטודנטים בינלאומיים ללימודי רפואת שיניים באוניברסיטה. בערך רבע מהסטודנטים הם ישראלים, והשאר הם משבדיה, נורבגיה, גרמניה וכו.
ישנו ארגון סטודנטים ייעודי לסטודנטים לרפואת שיניים, Association of Student Odontologists (SOA) המקדם פעילויות התנדבותיות, חברתיות, וחינוכיות.

לימודי רפואת שיניים נמשכים כ-5 שנים (10 סמסטרים), וכוללים 300 ECTS (נקודות קרדיט).
בשנה הראשונה, סטודנטים מתמקדים בלימודים עיוניים בנושא ביולוגיה, כימיה, ואנטומיה כללית. החל משנה שניה, סטודנטים מתחילים לשלב תרגול פרקטי, על בובות. משנה שלישית עד חמישית – סטודנטים עובדים עם מטופלים במרפאות השיניים של האוניברסיטה, שממוקמת מעט צפונית לבית החולים האוניברסיטאי. מרפאת השיניים של האוניברסיטה פעילה מאד – יש הרבה מטופלים, וניתן להיחשף למגוון רחב של מקרים וטיפולים.
בסוף השנה החמישית, הסטודנטים מגישים תזה ונבחנים במבחן הרישוי הליטאי לרפואת שיניים באנגלית.

לימודים מתקיימים בסמסטרים, כאשר שנה מורכבת מסמסטר סתיו ואביב. קורסים נמשכים סמסטר אחד.
קורסים מורכבים מהרצאות והתנסויות פרקטיות. רוב ההרצאות מועברות בצורה מקוונת – כלומר אין צורך להגיע לכיתת לימוד, והנוכחות לרוב איננה חובה. בהתנסויות הפרקטיות, הנוכחות היא חובה והלמידה נעשית בכיתות קטנות של 10 תלמידים בערך.
לאורך הסמסטר, מתקיימים בחנים בכתב, ובסוף הסמסטר יש תקופת מבחנים מרוכזת, כאשר רוב המבחנים הם אמריקאים. ציון מעבר הוא 50%. ניתן להיבחן במועד ב’ או ג’ במידת הצורך.








האוניברסיטה חברה ב- European Network of Physiotherapy in Higher Education.
בסוף התואר, הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד כפיזיותרפיסטים באיחוד האירופי (אין צורך בהתמחות או לימודי המשך).
על מנת לעבוד בישראל, על הסטודנטים לעבור את בחינת הרישוי לפיזיותרפיה של מדינת ישראל.

כל מחזור הינו קטן יחסית – כ- 20 סטודנטים בינלאומיים. גוף הסטודנטים מגוון וכולל שבדים, איטלקים, קנדים, ולרוב ישראלי אחד או שניים במחזור.

לימודי פיזיותרפיה נמשכים כ-4 שנים (8 סמסטרים) וכוללים 240 ECTS (נקודות קרדיט).
בשנה ראשונה, סטודנטים לומדים בעיקר תיאוריה ומקצועות מבוא. הלימודים מתקיימים בבניין החדש של הפקולטה לסיעוד, הממוקם בצפון העיר ליד בית החולים האוניברסיטאי. בבניין החדש ניתן למצוא חדרי קליניקות, חדרי סימולציות, חדרי כושר ואפילו בריכה טיפולית.
החל מהשנה השנייה סטודנטים מתחילים לעבוד עם מטופלים במרפאות הפיזיותרפיסטיות של האוניברסיטה, הממוקמות ליד בית החולים האוניברסיטאי. את חלק מהפרקטיקות, סטודנטים יכולים לעשות בארץ, בבתי חולים שונים או במרפאות פרטיות.
בשנה הרביעית, סטודנטים מגישים תזה ונבחנים במבחן הרישוי הליטאי לפיזיותרפיה באנגלית.

הלימודים מתקיימים בשיטת הבלוקים – בכל עת, סטודנטים לומדים ומתמקדים בנושא או קורס אחד גדול שבסופו הם נבחנים, לפני שהם עוברים לנושא הבא. כלומר לא לומדים בשיטה סמסטריאלית – שבה בכל סמסטר לומדים מספר מקצועות במקביל ובסופו נבחנים עליהם. בשיטת ההוראה הייחודית של האוניברסיטה, הסטודנטים נבחנים בסוף כל בלוק לימודי על נושא אחד. המבחנים הם לרוב אמריקאיים, וציון מעבר הוא 50%. ניתן להיבחן במועד ב’ או ג’ במידה וצריך.
קורסים מורכבים מהרצאות והתנסויות פרקטיות. רוב ההרצאות מועברות בצורה מקוונת – כלומר אין צורך להגיע לכיתת לימוד. בהתנסויות הפרקטיות, הנוכחות היא חובה והלמידה נעשית בכיתות קטנות של 10 תלמידים בערך.







האוניברסיטה חברה ב- European Network of Physiotherapy in Higher Education.
בסוף התואר, הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד כפיזיותרפיסטים באיחוד האירופי (אין צורך בהתמחות או לימודי המשך).
על מנת לעבוד בישראל, על הסטודנטים לעבור את בחינת הרישוי לפיזיותרפיה של מדינת ישראל.

מידי שנה מתקבלים 40 סטודנטים בינלאומיים ללימודי וטרינריה באוניברסיטה. בערך 5 סטודנטים הם ישראלים, והשאר הם משבדיה, נורבגיה, גרמניה וכו.

לימודי וטרינריה נמשכים כ-6 שנים (12 סמסטרים) וכוללים 360 ECTS (נקודות קרדיט).
בשנה הראשונה והשנייה, סטודנטים מתרכזים בעיקר בלימודים תיאורטיים. החל מהשנה השלישית, הסטודנטים מתחילים להשתלב בעבודה קלינית עם מגוון חיות במרפאה של האוניברסיטה. לאוניברסיטה שתי מרפאות וטרינריות עיקריות, הממוקמות בצד המערבי של העיר. הקליניקה לחיות קטנות מטפלת ביותר מ 10,000 חיות בשנה, וכוללת מרפאות יום, שירותי חירום, מעבדות ובית מרקחת. הקליניקה לחיות גדולות מטפלת בסוסים, פרות, כבשים, וחיות גדולות נוספות.
החל משנת 2024, האוניברסיטה מפעילה גם מרכז להצלת חיות בר, הנמצא במרחק של רבע שעה נסיעה מהפקולטה. ב- LSMU Wildlife Rescue Centre ניתן למצוא בין היתר חדרי בדיקות, מעבדות, חדרי ניתוח, ומגורי חיות פנימיים וחיצוניים.
בשנה השישית מבצעים פרקטיקה של 3 חודשים עם חיות קטנות, ו-3 חודשים עם חיות גדולות. את הפרקטיקה הזו ניתן לעשות בכל מקום בעולם – כולל בישראל. בסוף השנה השישית, הסטודנטים מגישים תזה ונבחנים במבחן הרישוי הליטאי לוטרינריה באנגלית.

לימודים מתקיימים בסמסטרים, כאשר שנה מורכבת מסמסטר סתיו ואביב. קורסים נמשכים סמסטר אחד.
קורסים מורכבים מהרצאות והתנסויות פרקטיות. רוב ההרצאות מועברות בצורה מקוונת – כלומר אין צורך להגיע לכיתת לימוד, והנוכחות לרוב אינה חובה. בהתנסויות הפרקטיות, הנוכחות היא חובה והלמידה נעשית בכיתות קטנות של 10 תלמידים בערך. בכל שנה, הסטודנטים מתנסים בפרוצדורות שונות במרכז הסימולציות הוטרינרי של האוניברסיטה.
לאורך הסמסטר, מתקיימים מבחנים רבים, ובסוף הסמסטר יש תקופת מבחנים מרוכזת, כאשר רוב המבחנים הם אמריקאים. ציון מעבר הוא 50%. ניתן להיבחן במועד ב’ או ג’ במידת הצורך.