בואו נכיר את האוניברסיטה

אוניברסיטת פלצקי – Palacky University

אוניברסיטת פלצקי הממוקמת בעיר אולומוץ במזרח צ’כיה, הוקמה ב-1573. כיום, לומדים כ-23,000 סטודנטים באחת מ-8 הפקולטות של האוניברסיטה, הכוללות בין היתר פקולטה למשפטים, לחינוך, למדעים, לאומנויות ולרפואה. כ- 20% מהסטודנטים בפקולטות השונות הם בינלאומיים ולומדים בתוכניות המועברות בשפה האנגלית.

הפקולטה לרפואה ממוקמת ליד בית החולים האוניברסיטאי, במרחק של כ- 20 דקות הליכה ממרכז העיר. האוניברסיטה מציעה תוכניות בינלאומיות באנגלית ברפואה וברפואת שיניים. מספר הסטודנטים הבינלאומיים בשתי התוכניות הללו הוא כ-400 סטודנטים.

תארים:
רפואה - 6 שנים
רפואת שיניים - 5 שנים
פיזיותרפיה - 4 שנים

אוניברסיטה זו אינה מיוצגת על ידי Pre-Med Academy

איך מתקבלים?
תנאי קבלה
  • תעודת בגרות מלאה – יש לתרגם את תעודות הבגרות תרגום נוטריוני ולקבל חותמת אפוסטיל.
  • בחינת כניסה – על כל מועמד לעבור בחינת כניסה בכימיה, ביולוגיה, ופיזיקה. הבחינה היא באנגלית ומורכבת משאלות אמריקאיות עם תשובה אחת נכונה. כל חלק במבחן נמשך 50 דקות. החלק בביולוגיה כולל 25 שאלות, בכימיה 42 שאלות, ובפיזיקה 35 שאלות. ניתן להשתמש במחשבון וטבלה מחזורית. ציון עובר עבור רפואה ורפואת שיניים זה 55 (אך יש להשיג לפחות 50% בכל נושא). הבחינות נעשות בצורה מקוונת, ומתקיימות בערך פעם בחודש מינואר עד יולי. מועמד יכול לגשת לבחינה פעם אחת בלבד בשנה.
  • מבחן באנגלית – על המועמד להוכיח שליטה מספקת באנגלית על ידי לקיחת מבחן באנגלית של האוניברסיטה באורך 45 דקות (ציון מעבר = 60%). לחלופין, ניתן להגיש ציון של מבחן חיצוני כמו ה- TOEFL, iELTS או הפסיכומטרי הישראלי.
  • ראיון קבלה – מועמדים שעברו בהצלחה את המבחן המדעי יוזמנו לראיון קבלה אישיותי קצר דרך הזום.
  • מכתב מוטיבציה – בעת הרישום, יש להגיש מכתב מוטיבציה קצר המתאר את הרקע הלימודי והמקצועי של המועמד
  • דמי רישום – 80 אירו
  • דמי היבחנות – כלולים בדמי רישום
  • מועד אחרון לרישום – 31 ליולי
בואו נדבר תכלס
שכר לימוד
  • רפואה: 12,500 אירו לשנה
  • רפואת שיניים: 14,000 אירו לשנה
  • פיזיותרפיה: 8,000 אירו לשנה
מלגות

דיקן הפקולטה מעניק מלגות הצטיינות לסטודנטים שהגיעו לתוצאות לימוד יוצאות דופן.

הדובדבן שבקצפת
שירותים נוספים
שירותים סטודנטיאליים
  • מרכז הייעוץ הפסיכולוגי של האוניברסיטה מציעה שירותי ייעוץ ללא תשלום לסטודנטים הזקוקים לתמיכה רגשית, בכל הקשור לסוגיות אישיות או אקדמיות.
פעילויות סטודנטיאליות
  • ESN UP Olomouc – ארגון הסטודנטים הבינלאומיים מארגן פעילויות חברתיות מגוונות לגוף הסטודנטים הבינלאומי באוניברסיטה, כגון טיולים ברחבי צ’כיה, מסיבות, אירועי תרבות (תיאטרון, אופרה, בלט…), פאב קוויז, אירועי ותחרויות ספורט ואפילו שבוע אוריינטציה בתחילת כל שנה. כמו כן, הארגון מציע תוכנית “buddy” שבה סטודנטים חדשים מקושרים לסטודנטים מקומיים משנים מתקדמות הלומדים באוניברסיטה שמסייעים להם בשבועות הראשונים שלהם בצ’כיה בכלל ובאוניברסיטה בפרט.
  • IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) – ארגון סטודנטים המאגד סטודנטים לרפואה מיותר מ-100 מדינות ברחבי העולם. הסניף הצ’כי (IFMSA CZ) מתמקד בקידום התמחויות מדעיות וקליניות בבתי חולים ברחבי העולם. כמו כן הוא מקדם פרויקטים חינוכיים במטרה להעלות מודעות ציבורית בנושאים כמו הגנה על זכויות אדם, בריאות כללית, רפואה מונעת, ובריאות מינית.
  • Spolek Mediku – ארגון הסטודנטים לרפואה של האוניברסיטה. מארגנים מסיבות, קונצרטים, כנסים, נשפים ואירועים נוספים.
  • PEPA (Palacky English Programme Association) – ארגון הסטודנטים של התוכניות באנגלית לרפואה ורפואת שיניים. הארגון עוזר בעניינים לימודיים, ומקיים הרצאות והתנסויות רבות לאורך השנה בנושאים כמו מיומנויות קליניות, רפואת חירום, רפואת ילדים, קרדיולוגיה, יילוד וגניקולוגיה ועוד. כמו כן, הארגון מארגן פעילויות חברתיות כמו מסיבות, אירועי ספורט, ארוחות ערב משותפות, ושבוע היכרות וקליטה לתלמידים החדשים בתחילת כל שנה.
  • Czech Dental Students’ Association) SSSČR) – איגוד הסטודנטים לרפואת שיניים בצ’כיה פועל בעיקר כדי לארגן חילופי סטודנטים בשנות ההתמחות הקלינית. כמו כן, הארגון מקיים עבור חבריו אירועים חינוכיים שמטרתם להכיר ולהתנסות בחומרים או שיטות חדשות. לבסוף, הארגון גם פועל בקהילה, ומארגן תוכניות חינוך לשמירה על בריאות הפה.
  • ספורט – במרכז הספורט האקדמי של האוניברסיטה ניתן להשתתף במגוון שיעורי ספורט כגון יוגה, רכיבה על אופניים, אירובי וריקוד, וכמו כן שיעורים אינטנסיביים יותר כגון שיט בקאנו, טניס, שחייה, רכיבה על סוסים וטיפוס הרים. באזור המעונות ניתן למצוא מגרשי כדורסל וכדורגל, וכן את מרכז הספורט החדש והמרשים BALUO, הכולל בין היתר בריכת שחיה, קיר טיפוס ומגרשי ספורט פנימיים.
תמיכה בלקויות למידה

באוניברסיטה קיים מרכז תמיכה בסטודנטים עם צרכים מיוחדים, הפועל משנת 1996. המרכז מספק ייעוץ מקיף ושירותים מגוונים לסטודנטים עם צרכים מיוחדים כגון סטודנטים עם אוטיזם, סטודנטים עם לקויות למידה (דיסלקציה, דיסגרפיה, דיסקלקוליה…) וסטודנטים עם הפרעות נפשיות או מחלות כרוניות. המרכז מספק מידע למורים על נוכחותם של סטודנטים עם צרכים מיוחדים בכיתות, מספק חונכים לסטודנטים הזקוקים לסיוע, ומסייע בהתאמת צורת המבחנים (כגון תוספת זמן, התאמת חדר וכו’).

תוכנית ERASMUS+

אוניברסיטת פלצקי משתתפת בתוכנית ERASMUS+. לאוניברסיטה הסכמים עם אוניברסיטאות באוסטריה, בולגריה, הונגריה, צרפת, גרמניה, איטליה, ליטא, פולין, פורטוגל, רומניה, סלובקיה, ספרד, טורקיה ועוד.

צרו קשר היום לשיחת ייעוץ חינמית
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם
האזור
העיר אולומוץ - Olomouc

העיר אולומוץ, המונה כ-100,000 תושבים, שוכנת בחלק המזרחי של צ’כיה. היא ממוקמת בין שתי הערים הגדולות ברנו ואוסטרבה, ובמרחק של שעתיים נסיעה ברכבת מפראג, בירת צ’כיה. בעיר חיים כ-20 אלף סטודנטים מה שהופך אותה לעיר צעירה ותוססת.

העיר העתיקה של אולומוץ היא מהיפות הצ’כיה, וידועה במגדל השעון בכיכר המרכזית ובמזרקות מתקופת הבארוק.

במרכז העיר תמצאו חנויות רבות, מגוון מסעדות, בתי קפה וברים, וכן מוסדות תרבות שונים כגון תיאטראות, גלריות ומוזיאונים. בעיר מתקיימים גם מספר פסטיבלים ואירועים לאורך השנה כולל פסטיבל הסטודנטים במאי, ליל החוקרים ופסטיבל הסרטים.

במרכז העיר יש מספר פארקים וגנים בוטנים, ובפאתי העיר תמצאו מספר רב של שמורות טבע גדולות.

מגורים

לאוניברסיטה מספר מתחמי מעונות המפוזרים ברחבי העיר. המעונות הקרובים ביותר לפקולטה לרפואה נקראים Campus Neředín, והם נמצאים במרחק של 10-15 דקות מהפקולטה באמצעות תחבורה ציבורית. המעונות כוללים 4 בניינים וחדר אוכל. ניתן לשכור חדרים ליחיד או לשותפים (2-3), במחיר של בין 100 ל- 150 CZK ללילה.

תלמידים ישראלים לרוב שוכרים דירות במרכז העיר, הנמצא במרחק של כ-20 דק’ הליכה מהפקולטה לרפואה.

תחבורה ציבורית

התחבורה הציבורית באולומוץ כוללת רשת של חשמליות (trams) ואוטובוסים. בעיר הוכשרו שבילי אופניים רבים, והאוניברסיטה אף מקדמת את השימוש באופניים באמצעות פרויקט UPBike, שמאפשר לסטודנטים לתחזק ולתקן את האופניים שלהם במחיר מוזל. כמו כן, קיימים שירותי השכרת אופניים וסקוטרים חשמליים שיתופיים.

רכבות אזוריות ובינלאומיות יוצאות מדי יום מהתחנה המרכזית של אולומוץ. פראג נמצאת במרחק של שעתיים וחצי נסיעה ברכבת, וברנו (העיר השנייה בגודלה בצ’כיה) – במרחק שעה אחת בלבד.

לעיר אולומוץ אין שדה תעופה. שדות התעופה הקרובים ביותר הם בברנו (שעה וחצי נסיעה בתחבורה ציבורית או שעה ברכב), בפראג (שלוש וחצי שעות בתחבורה ציבורית או ברכב), ובווינה אוסטריה (4 שעות בתחבורה ציבורית). ישנן טיסות רבות (מספר טיסות ביום) הן מווינה והן מפראג לישראל.

מזג אויר

האקלים באולומוץ הוא יבשתי ממוזג, עם ארבע עונות מובחנות היטב. החורף באולומוץ קר מאוד, כאשר הטמפרטורות יורדות לרוב מתחת לאפס, ושלג יורד די הרבה. הקיץ, לעומת זאת, הוא בדרך כלל נעים ביותר, עם טמפרטורות הנעות בין 20-25 מעלות צלזיוס. האביב והסתיו הם עונות מעבר, עם טמפרטורות נעימות ושילוב של גשם ושמש.

קהילה יהודית

בעיר קהילה יהודית קטנה ובית כנסת. סטודנטים ישראלים תמיד מוזמנים לחגוג שבתות וחגים עם הקהילה. כמו כן, ניתן להשיג אוכל ובשר כשר מרב הקהילה.

קהילה יהודית גדולה יותר קיימת בעיר פראג, במרחק 2.5 שעות מאולומוץ. בפראג ניתן למצוא מספר בתי כנסת, מסעדות כשרות, בתי ספר, ואפילו מוזאון יהודי. במרכז העיר ניתן למצוא בית חב”ד גדול המפעיל מכולת קטנה ומסעדה כשרה. הקהילה מארגנת אירועי תרבות וחינוך רבים לאורך השנה, וכמו כן מפעילה פרויקט מעקב וטיפול באירועי אנטישמיות (Project Mantic).

בואו נדבר כסף
הוצאות מחיה באולומוץ

אולומוץ ידועה בעלות מחיה סבירה, במיוחד בהשוואה לערים רבות אחרות במערב אירופה, וגם לעומת פראג. להלן רשימה של הוצאות מחיה חודשיות משוערות:

  • מגורים: דירת יחיד עולה סביבות 500 אירו לחודש. דירת שני שותפים עולה סביבות 350 אירו לשותף לחודש.
  • חשבונות (חשמל, מים, אינטרנט, וכו’): 150 אירו לחודש
  • אוכל: 300 אירו לחודש
  • תחבורה ציבורית: 10 אירו לחודש
  • בידור ופנאי: 100 אירו לחודש

מומלץ להיעזר באתרים כמו numbeo בו תוכלו להשוות בין יוקר המחיה באולומוץ לערים שונות בעולם כולל ערים בישראל.

אפשרויות עבודה בצ'כיה

לסטודנטים מותר לעבוד תוך כדי הלימודים ללא צורך בשום היתר תעסוקה (גם אם אין להם דרכון אירופאי).

לרופאים לעתיד
אוניברסיטת פלצקי תואר ברפואה
מידע כללי
הסמכה:
Doctor of General Medicine (MUDr.)
משך לימודים:
6 שנים
שפה:
אנגלית
שכר לימוד:
12,500 אירו לשנה
מועדי תחילת לימודים:
סמסטר סתיו (אמצע ספטמבר)
מספר מקומות בשנה :
80
אקרדיטציה

התואר מוכר באיחוד האירופי, ובסוף התואר הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד ישר כרופאים בכל מדינה  ב- EU.

האוניברסיטה מוכרת ללימודי רפואה על ידי משרד הבריאות בישראל. לאחר סיום התואר, יש לעבור את מבחן הרישוי ולבצע סטאז’ בארץ, על מנת לקבל רישיון לעבוד בתור רופא במדינות ישראל.

האוניברסיטה מוכרת גם על ידי ה- UK General Medical Council (בבריטניה).

האוניברסיטה גם מוכרת על ידי WFME, ארגון עולמי שעוסק בהכשרת רופאים ברחבי העולם. ולכן, סטודנטים הלומדים באוניברסיטה רשאים להיבחן במבחן הרישוי האמריקאי (ה- USMLE).

דירוג עולמי

דירוג בינלאומי של תוכנית הלימודים ברפואה:

  • Times Higher Education – 601-800
  • QS – 501-550
  • US News – 760
גוף הסטודנטים

מידי שנה מתקבלים כ-80 סטודנטים ללימודי רפואה באוניברסיטה. מתוכם, בין 20 ל-30 הם מישראל. שאר הסטודנטים מגיעים ממגוון מדינות כמו קפריסין, אנגליה, גרמניה, יוון, הודו, קנדה, אירלנד, יפן, דובאי ועוד.

תוכנית הלימודים

לימודי רפואה אורכים כ-6 שנים וכוללים 360 ECTS (נקודות קרדיט).

שלוש השנים הראשונות הם השנים הפרה-קליניות. הלימודים מתקיימים בסמסטרים, ומתמקדים במדעים בסיסיים ובגוף האדם. בין היתר, הסטודנטים לומדים אנטומיה, ביולוגיה, כימיה, ביופיזיקה, ביוכימיה, היסטולוגיה, פיזיולוגיה, מיקרוביולוגיה, פתולוגיה, ופרמקולוגיה.

השנים הרביעית והחמישית מוקדשות לסבבים קליניים המתקיימים בשיטת הבלוקים בבית החולים האוניברסיטאי. סטודנטים לומדים ומתנסים בהתמחויות רפואיות שונות, כמו רפואה פנימית, כירורגיה, פסיכיאטריה, גניקולוגיה ויולדות, ורפואת ילדים.

בשנה החמישית והשישית הסטודנטים נבחנים בחלקים של מבחני הרישוי הצ’כים לרפואה באנגלית. בשנה החמישית נבחנים בפדיאטריה ואפידמיולוגיה, ובשנה השישית בפנימית, כירורגיה וגניקולוגיה.

שיטת הוראה

קורסים מורכבים מהרצאות ותרגולים מעשיים. ההרצאות מועברות בכיתות לימוד גדולות, והנוכחות בדרך כלל איננה חובה. בתרגולים הנוכחות היא חובה, ולמידה נעשית בכיתות קטנות של כ-10 תלמידים. תרגולים יכולים לכלול סמינרים, מעבדות, סימולציות ודיסקציות מעשיות (באנטומיה).

הפקולטה לרפואה נמצאת ליד בית החולים האוניברסיטאי, במרחק של כ-20 דקות הליכה ממרכז העיר.

לפקולטה לרפואה יש מרכז סימולציה חדש שהוקם ב- 2023, שבו סטודנטים יכולים להתאמן על פרוצדורות רפואיות שונות, אפילו החל משנה א’.

דרכי הערכה

כתלות במקצוע, סטודנטים נבחנים במבחנים בכתב, בע”פ או שילוב של השניים. ציון עובר זה 60%. בנוסף, למבחנים המסכמים (פיינלים) בסוף כל סמסטר, מתקיימים גם מבחנים רבים לאורך הסמסטר, שחובה על התלמיד לעבור על מנת להיות רשאי לגשת למבחנים המסכמים.

במידה ונכשלים במבחן מסכם, ניתן לגשת למועדי ב’ וג’. המעבר משנה א’ לשנה ב’ הוא נוקשה. במידה וסטודנט נכשל אפילו בקורס אחד, לא מתאפשר לו להמשיך לשנה הבאה של הלימודים. לעיתים, הסטודנט מודח מהלימודים, אך לרוב תינתן לו הזדמנות לחזור על השנה.

רוטציות קליניות

סטודנטים מבצעים רוטציות קליניות בבית החולים האוניברסיטאי החל מהסמסטר השני של השנה הרביעית.

נכון להיום, ניתן לבצע את כל הסבבים הקליניים הללו בישראל, בבתי חולים כמו שיבא-תל השומר, בני ציון או רוב בתי החולים של כללית (בילינסון, מאיר, סורוקה, קפלן, שניידר ועוד). לאחר כל סבב קליני יש להיבחן. את חלק מהמבחנים ניתן לעשות בארץ באופן מקוון, ועבור חלקם יש לטוס לצ’כיה ולהבחן שם.

סבבים קליניים בארץ עולים כסף – יש לשלם כמה מאות ש”ח לשבוע לבית החולים שבו עושים את הסבב הקליני (בנוסף לשכר הלימוד המלא שממשיכים לשלם לאוניברסיטה). סטודנטים מצטיינים שעושים סבבים קליניים בארץ מקבלים מהאוניברסיטה מלגה של 2,000 אירו בסמסטר, מה שמכסה את עלות הסבבים הקליניים בישראל.

* שימו לב: ביצוע סבבים קליניים בארץ כפוף לאישור של משרד הבריאות, המועצה להשכלה גבוהה (המל”ג), האוניברסיטה בחו”ל ובתי החולים בארץ. יש להתעדכן מול המכינה לגבי הסטטוס העדכני.

בתי חולים אוניברסיטאיים

בית החולים האוניברסיטאי של אולומוץ הוא בית החולים השישי בגודלו בצ’כיה, עם 68 מחלקות, 1200 מיטות אשפוז, ומעל 4,000 עובדים. בכל שנה, מאושפזים בבית החולים מעל 50,000 חולים, ומטופלים יותר ממיליון חולי חוץ.

מרכז בית החולים הינו מתחם מודרני שנפתח בשנת 2005, ובו מחלקות כירורגיות, מחלקת אבחון משלים, ומחלקת טיפול נמרץ והחייאה. מחלקת האבחון PET/CT המתקדמת נפתחה ב-2010, ובשנת 2015 נוסף בית מרקחת חדש.

מחקר רפואי

בפקולטה לרפואה מתקיים מחקר רב, גם בתחום הפרה-קליני, וגם בתחום הקליני. בכל שנה מתפרסמים מעל 100 מאמרים בכתבי עת נחשבים. ראוי לציין במיוחד את המכון לרפואה מולקולרית של האוניברסיטה, החוקר את הבסיס המולקולרי של מחלות זיהומיות וסרטן.

סטודנטים לרפואה יכולים להשתתף בפעילויות מחקר במחלקות השונות של הפקולטה. מדי שנה מתפרסמת רשימה של נושאים וקבוצות מחקר שבהם סטודנטים יכולים להשתתף. סטודנטים המשתתפים במחקר יכולים לקבל מלגה בסך 2000 CZK לשנת לימודים.

לרופאי שיניים לעתיד
אוניברסיטת פלצקי תואר ברפואת שינים
מידע כללי
הסמכה:
Masters in Dentistry (MDDr.)
משך לימודים:
5 שנים
שפה:
אנגלית
שכר לימוד:
14,000 אירו לשנה
מועדי תחילת לימודים:
סמסטר סתיו (אמצע ספטמבר)
מספר מקומות בשנה :
25
אקרדיטציה

בסוף התואר, הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד ישר כרופאי שיניים באיחוד האירופי (אין צורך בהתמחות או לימודי המשך).

האוניברסיטה חברה בארגון ADEE (Association of Dental Education in Europe).

על מנת לעבוד בישראל, על הסטודנטים לעבור את בחינת הרישוי לרפואת שיניים של מדינת ישראל.

גוף הסטודנטים

מידי שנה מתקבלים כ-25 סטודנטים ללימודי רפואת שיניים באוניברסיטה. בממוצע, סטודנט אחד או שניים מגיעים מישראל, כשהשאר הם יפנים, סינים, איראנים, אמריקאים וכו.

תוכנית הלימודים

לימודי רפואת שיניים נמשכים כ-5 שנים (10 סמסטרים) וכוללים 300 ECTS (נקודות קרדיט).

הלימודים מתחלקים לשלושה חלקים בסיסיים: מקצועות תיאורטיים (אנטומיה, פיזיולוגיה, היסטולוגיה ואמבריולוגיה, כימיה, ביוכימיה, ביופיסיקה), מקצועות פרה-קליניים  (מיקרוביולוגיה, פרמקולוגיה, פיזיולוגיה פתולוגית, כירורגיה, רפואה פנימית, נוירולוגיה), ומקצועות קליניים (רפואת שיניים מונעת וקריולוגיה (חקר עששת), טכנולוגיה פרוסתטית, רדיולוגיה דנטלית, יישור שיניים, אנדודונטיה (טיפולי שורש), פריודונטיה, רפואת שיניים משמרת וכירורגיית פה.

חלק מכריע בלימוד מוקדש להכשרות מעשיות, וכבר מהשנה השנייה, הסטודנטים מתחילים להתנסות על מטופלים אמיתיים במרפאה של האוניברסיטה. תכנית הלימודים כוללת גם קורסי ניהול, אתיקה, חקיקה, והיבטים חברתיים של רפואת שיניים.

בסוף השנה החמישית, הסטודנטים נבחנים במבחן הרישוי הצ’כי לרפואת שיניים באנגלית.

שיטת הוראה

הפקולטה לרפואת שיניים נמצאת במרכז העיר אולומוץ (כ-20 דקות הליכה מהפקולטה לרפואה ובית החולים האוניברסיטאי).

קורסים מורכבים מהרצאות והתנסויות פרקטיות.

לאורך הסמסטר מתקיימים בחנים בכתב, ובסוף הסמסטר יש בחינות מסכמות, כאשר רוב המבחנים הם בכתב. ציון מעבר הוא 50%. במידת הצורך, ניתן להיבחן במועד ב’ או ג’.

חשוב לציין שהאוניברסיטה מאוד מקפידה על הדרישות מהסטודנטים, ובמידה ונכשלים אפילו במקצוע אחד, לא ניתן להמשיך לשנה הבאה.

פיזיותרפיסטים לעתיד
אוניברסיטת פלצקי תואר בפיזיותרפיה
מידע כללי
הסמכה:
Bc. Of Physiotherapy
משך לימודים:
4 שנים
שפה:
אנגלית
שכר לימוד:
8,000 אירו לשנה
מועדי תחילת לימודים:
סמסטר סתיו (אמצע ספטמבר)
מספר מקומות בשנה :
לא ידוע
אקרדיטציה

האוניברסיטה חברה ב- European Network of Physiotherapy in Higher Education.

בסוף התואר, הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד כפיזיותרפיסטים באיחוד האירופי (אין צורך בהתמחות או לימודי המשך).

על מנת לעבוד בישראל, על הסטודנטים לעבור את בחינת הרישוי לפיזיותרפיה של מדינת ישראל.

תוכנית הלימודים

לימודי פיזיותרפיה נמשכים כ-4 שנים (8 סמסטרים) וכוללים 240 ECTS (נקודות קרדיט).

תוכנית הלימודים כוללת הרבה תרגול ועבודה מעשית. כבר בסמסטר השני של השנה השנייה, סטודנטים מתחילים לעבוד עם מטופלים אמיתיים, תוך מתן דגש רב על כישורי תקשורת.

בשנה הרביעית והאחרונה, על הסטודנטים לעבור את בחינות הרישוי הצ’כיות בשיקום רפואי ופיזיותרפיה. בנוסף, הסטודנטים מגישים עבודת תזה שעליה עבדו במהלך השנה השלישית.

הגיע הזמן להגשים את החלום!
שריינו את מקומכם ביום הפתוח הקרוב
יום חמישי ה- 29/05/2025 בשעה 19:00 אצלכם בזום!
דילוג לתוכן