דף הבית » אוניברסיטאות » קרואטיה » זאגרב
אוניברסיטת זאגרב – University of Zagreb
אוניברסיטת זאגרב נוסדה בשנת 1669, והיא האוניברסיטה הוותיקה והגדולה בקרואטיה. זו אוניברסיטה עצומה, עם 29 פקולטות בתחומי לימוד שונים, ממדעי הרוח והחברה ועד להנדסה ומדעי הטבע והחיים. הפקולטות ובתי הספר השונים מפוזרים במספר קמפוסים בעיר. בית הספר לרפואה נמצא בשכונת שלטה (Šalata) הסמוכה למרכז העיר. באוניברסיטה יש כמעט 8,000 אנשי סגל, ומעל 70,000 סטודנטים (לשם השוואה, באוניברסיטת תל אביב לומדים קצת יותר מ- 25,000 סטודנטים). הנוכחות הישראלית כוללת כ- 100 סטודנטים בפקולטות השונות.
בית הספר לרפואה של האוניברסיטה נוסד בשנת 1917, והכשיר יותר מ 25,000 בוגרים מאז הקמתו. התוכנית הבינלאומית ללימודי רפואה בשפה האנגלית נפתחה בשנת 2003, ומאז סיימו את לימודיהם בתוכנית כ- 400 בוגרים.


אוניברסיטה זו אינה מיוצגת על ידי Pre-Med Academy
- תעודת בגרות מלאה – יש לתרגם את תעודות הבגרות תרגום נוטריוני ולקבל חתימת אפוסטיל.
- בחינת קבלה בביולוגיה, כימיה ופיזיקה. הבחינה מורכבת מ-120 שאלות, 40 שאלות בכל נושא. כדי לעבור את הבחינה, יש לענות נכון 61 שאלות, כאשר הכרחי לענות נכון על לפחות 15 שאלות מכל נושא.
- הוכחת מיומנות בשפה האנגלית כגון מבחן TOEFL או IELTS. לרוב וניתן להסתפק בתעודה המעידה על שליטה באנגלית שהונפקה על ידי בית ספר התיכון.
- מכתב מוטיבציה
- דמי רישום – 200 אירו לרפואה, 400 אירו לרפואת שיניים
- דמי היבחנות – כלולים בדמי הרישום
- מועד אחרון לרישום – 20 ביוני
- רפואה: 12,000 אירו לשנה
- רפואת שיניים: 10,000 אירו לשנה
לא ברור אם האוניברסיטה מעניקה מלגות במשך הלימודים. קיים “מענק הדיקן להצלחה בלימודים”, המוענק לבוגרים של המסלול כולו, ומבוסס על הצטיינות לאורך כל 6 שנות הלימודים. גובה המענק מוגדר על ידי הדיקן.
- מרכז הייעוץ והתמיכה לסטודנטים מציע ייעוץ פסיכולוגי, ייעוץ בענייני קריירה, פיתוח מיומנויות אקדמיות כגון אסטרטגיות למידה וניהול זמן, וכן שיפור כישורי חיים, כגון תקשורת בין-אישית, כישורים חברתיים והתמודדות עם מתחים. הפעילויות מתבצעות באמצעות ייעוץ אישי, ייעוץ קבוצתי, סדנאות והרצאות.
- במסגרת הפקולטה לרפואה פועלים מועדוני סטודנטים רבים המוקדשים לנושאים מקצועיים ספציפיים. סטודנטים לרפואה יכולים להשתתף במועדון הסטודנטים להרדמה, מועדון הסטודנטים לגינקולוגיה ומיילדות, מועדון הסטודנטים למחלות זיהומיות, מועדון הסטודנטים לקרדיולוגיה, מועדון הסטודנטים לכירורגיה, מועדון הסטודנטים למדעי המוח, ורבים אחרים.
- eMED היא אגודת הסטודנטים הבינלאומיים לרפואה באוניברסיטת זאגרב. הארגון דואג לקדם את זכויות הסטודנטים הבינלאומיים באוניברסיטה, מארגן פעילויות העשרה וכנסים רפואיים לסטודנטים, וגם מארגן פעילויות חברתיות לאורך השנה.
- הוועדה הבינלאומית של סטודנטים לרפואה בקרואטיה (CroMSIC) מאגדת סטודנטים ממספר בתי ספר לרפואה בקרואטיה, כולל האוניברסיטה של זאגרב, והיא חברה בפדרציה הבינלאומית של איגודי סטודנטים לרפואה (IFMSA). מטרתה העיקרית של CroMSIC היא לקדם תוכניות חילופי סטודנטים עם בתי ספר אחרים לרפואה ברחבי העולם.
- עמותת הספורט של הסטודנטים לרפואה בזאגרב הוקמה בשנת 2008, במטרה לקדם פעילות ספורטיבית בפקולטה ובקהילה. העמותה פעילה בתחומי ספורט רבים, כולל אתלטיקה, ג’ודו, כדורסל, כדורגל, כדורעף, שחייה, טניס שולחן, טניס וחתירה. העמותה מקיימת אירועי ספורט כגון “162 המדרגות” (מרוץ כבישים מסורתי), טורניר כדורגל מקורה (SportMEF) ומפגש ספורט בינלאומי של פקולטות לרפואה בשם “הומניאדה (Humanijada).
- ZIMS (Zagreb International Medical Summit) הוא כנס סטודנטים המתקיים מדי שנה בחודש נובמבר, מאז שנת 2000. הכנס נמשך 4 ימים, ומושך אליו מספר הולך וגדל של סטודנטים ורופאים צעירים מרחבי אירופה. הכנס כולל הצגת מאמרים, הרצאות מדעיות וסדנאות מעשיות, וכן תוכנית חברתית עשירה, סיורים בעיר ובילויים משותפים.
- ESN Zagreb הינו ארגון הסטודנטים הבינלאומיים הלומדים באוניברסיטה. לארגון מספר אגפים, המארגנים טיולים ברחבי קרואטיה ומדינות סמוכות, מסיבות, משימות התנדבות, אירועי תרבות, ופעילויות ספורט. כמו כן הארגון מציע תוכנית “buddy”, שבה סטודנטים חדשים מקושרים לסטודנטים מקומיים משנים מתקדמות, שמלווים אותם ועוזרים להם בשבועות הראשונים שלהם באוניברסיטה.
המשרד לסטודנטים עם מוגבלויות (Office for Students with Disabilities) מסייע לסטודנטים אשר עקב מחלה או מוגבלות כלשהי מתקשים בניהול פעילויות לימודיות יומיומיות. דוגמאות כוללות סטודנטים עם ליקויי ראייה או שמיעה, מוגבלויות מוטוריות, מחלות כרוניות, מחלות נפשיות, וגם קשיי למידה ספציפיים כגון דיסלקציה, דיסגרפיה והפרעות קשב וריכוז. ככל הידוע לנו, האוניברסיטה אינה נותנת תוספת זמן במבחנים, אך תלמידים מעידים שאין לחץ זמן במבחנים.
אוניברסיטת זאגרב משתתפת בתוכנית ERASMUS+. לאוניברסיטה הסכמים עם אוניברסיטאות בצ’כיה, גרמניה, סלובקיה, צרפת, סלובניה, איטליה, הונגריה, פולין, פורטוגל וטורקיה.
זאגרב היא בירת קרואטיה והעיר הגדולה במדינה (800,000 תושבים). העיר משלבת ארכיטקטורה היסטורית עם אורח החיים של עיר אירופאית מודרנית. זאגרב היא גם המרכז התרבותי של קרואטיה, עם 15 תיאטראות, 12 אולמות קונצרטים ובתי קולנוע רבים. העיר עשירה בריאות ירוקות ובפארקים. הידוע שבהם הוא פארק מקסימיר (Maksimir) הכולל מספר אגמים, שבילי הליכה, ואפילו גן חיות.
למרות גודלה, זאגרב היא עיר מאוד מוכוונת סטודנטים. למעשה, עשירית מתושבי העיר הם סטודנטים. העיר מציעה שפע הזדמנויות בילוי לצעירים, כולל מועדונים, פאבים ובתי קפה. הקרואטים ידועים באירוח שלהם, וסטודנטים בינלאומיים מדווחים על קבלת פנים חמה בעיר. בעיר קהילה בינלאומית גדולה (בעיקר של סטודנטים), מה שהופך אותה לעיר תוססת וקוסמופוליטית.


לאוניברסיטת זאגרב יש שלושה מעונות סטודנטים, אולם מספר החדרים והמיטות מצומצם יחסית, ואינו מספיק לכל הסטודנטים. חדרים מוקצים על בסיס “כל הקודם זוכה”.
- מעונות הסטודנטים “Stjepan Radić” הם הגדולים ביותר, עם יותר מ 4,000 מיטות. הם נמצאים סמוך לנהר הסאווה, במרחק כ- 30 דקות נסיעה בתחבורה הציבורית מהפקולטה לרפואה. המעונות מורכבים מ- 12 בניינים, וכוללים גם שירותים שונים כמו מסעדת סטודנטים, פיצריה, בית קפה וקונדיטוריה, חנות מכולת, סניף דואר ומועדון. כל החדרים זוגיים (כלומר עם שותף). כל שני חדרים חולקים מטבחון (עם מקרר) וחדר רחצה. המחיר הוא בסביבות 106 אירו לחודש.
- מעונות הסטודנטים “Cvjetno naselje” כוללים 8 מבנים המכילים 1,700 מיטות בחדרים זוגיים הכוללים מקרר קטן וחדר רחצה. בכל קומה יש מטבח משותף. המעונות נמצאים במרחק 40 דקות נסיעה בתחבורה ציבורית מהפקולטה, וכוללים מסעדת סטודנטים, ובית קפה. המחיר הוא כ- 90 אירו לחודש.
- מעונות הסטודנטים ” Ante Starčević” נמצאים 30 דקות מהפקולטה לרפואה באמצעות התחבורה הציבורית. במעונות יש יותר מ-1200 מיטות ב- 3 בניינים. גם כאן, כל החדרים זוגיים, ובכל קומה יש מטבחון. המחיר הוא כ- 66 אירו לחודש.
סטודנטים ישראלים רבים שוכרים דירות, לבד או עם שותפים, בשכונת שלטה (Šalata) בסמוך לאוניברסיטה, או במרכז העיר ליד כיכר Ban Jelačić (מרחק של כ-15 דק’ הליכה בעליה חדה יחסית לאוניברסיטה).

מערכת התחבורה הציבורית בזאגרב מבוססת על רשת חשמליות (trams) נרחבת ויעילה, המופעלת על ידי חברת Zagreb Electric Tramway (ZET). הרשת כוללת יותר מ- 15 קווי חשמליות שפועלים משעות הבוקר עד חצות. קווים אחדים פועלים גם במהלך הלילה. יש לציין שקווי הטראם אינם מגיעים ישירות לאוניברסיטה, שכן האוניברסיטה נמצאת על גבעה. תחנת הטראם הקרובה ביותר לאוניברסיטה, Draškoviće, נמצאת במרחק של כ- 750 מטר. ZET מפעילה גם רשת אוטובוסים, המשלימה את הכיסוי התחבורתי לפרברי העיר.
בשנים האחרונות, זאגרב הרחיבה את רשת שבילי האופניים ומתקני שיתוף האופניים שלה. כמו כן ניתן לשכור קורקינטים חשמליים.
תחנת הרכבת המרכזית של זאגרב, גלבני קולודבור (Glavni Kolodvor), מחברת את העיר בעיקר לחלקים אחרים של קרואטיה. רשת האוטובוסים Flixbus מפעילה מספר רב של קוים מזאגרב לערי בירה סמוכות כמו וינה (5 שעות), בודפשט (4.5 שעות), לובליאנה (שעתיים), בלגרד (5.5 שעות) ועוד. הנסיעה עולה כמה עשרות אירו, והאוטובוסים ומצוידים בשירותים, שקעי חשמל ותקשורת וויפי.
נמל התעופה פרניו טודמן (Franjo Tuđman) ממוקם כ- 17 קילומטרים ממרכז העיר. הוא משרת טיסות לואו קוסט לערים אירופיות רבות, כמו פרנקפורט, וינה, אמסטרדם, מינכן, פריז, ועוד. בדרך כלל, אל על וחברת התעופה הקרואטית (Croatia Airlines) מפעילה טיסות ישירות בין נתב”ג לזאגרב במהלך חודשי הקיץ (בין מאי לאוקטובר). בשאר חודשי השנה יש לקחת טיסה עם עצירת ביניים.

האקלים בזאגרב הוא יבשתי-הררי, ומתאפיין בשתי עונות עיקריות (קיץ וחורף), עם עונות מעבר קצרות יחסית.
באביב קריר והטמפרטורות מתחממות בהדרגה. הטמפרטורות נעות בין 8 ל- 18 מעלות צלזיוס. סוף האביב (מאי) נוטה להיות גשום. הקיץ חם, במיוחד ביולי ואוגוסט. הטמפרטורות הממוצעות נעות בין 18 ל-28 מעלות צלזיוס, עם גלי חום מזדמנים של מעל 30 מעלות צלזיוס. בתחילת הסתיו מזג האוויר מתון ונעים, אך הטמפרטורות יורדות בהתמדה ככל שמתקרב החורף. הטמפרטורות הממוצעות נעות בין 6 ל- 15 מעלות צלזיוס. הסתיו גשום למדי, כאשר אוקטובר הוא בדרך כלל החודש הגשום ביותר בשנה. החורף קר, כאשר שלג הוא תופעה שכיחה. הטמפרטורות הממוצעות נעות בין 0 ל-4 מעלות צלזיוס, אך גלי קור יכולים להוריד את הטמפרטורות להרבה מתחת לאפס. הימים קצרים ולעיתים מעוננים.

בזאגרב קיימת קהילה יהודית קטנה, המונה כמה מאות חברים. הקהילה מרוכזת סביב בית הקהילה היהודית בזאגרב (Židovska općina Zagreb) שממוקם במרכז העיר, ומציע מגוון פעילויות חברתיות, תרבותיות ודתיות. הקהילה חוגגת את החגים היהודיים, כולל תפילות וארוחות קהילתיות
בזאגרב פועל גם בית חב”ד, גם הוא במרכז העיר. בנוסף לתפילות וסעודות בשבתות וחגים, הוא גם מספק שירותי קייטרינג כשר (אך אינו פועל כמסעדה). בית חב”ד מארח את הסטודנטים היהודים בזאגרב לארוחות שישי וחג, ואף מציע מלגות צנועות לסטודנטים.
זאגרב ידועה בעלות המחיה היחסית נמוכה שלה, במיוחד בהשוואה לערים רבות במערב אירופה. להלן רשימה של הוצאות מחיה חודשיות משוערות:
- מגורים: דירת יחיד עולה כ- 600 אירו לחודש. דירת שני שותפים עולה כ- 450 אירו לכל שותף לחודש.
- חשבונות (חשמל, מים, אינטרנט, וכו’): 100 אירו לחודש
- אוכל: 200 אירו לחודש
- תחבורה ציבורית: 50 אירו לחודש
- בידור ופנאי: 100 אירו לחודש
מומלץ להיעזר באתרים כמו numbeo בו תוכלו להשוות בין יוקר המחיה בזאגרב לערים שונות בעולם, כולל ערים בישראל.
סטודנטים בינלאומיים הרשומים ללימודים מלאים במוסד להשכלה גבוהה בקרואטיה זכאים להגיש מועמדות לעבודת סטודנטים במשרה חלקית. קיים גוף ממשלתי האחראי לטיפול ואישור בקשות עבודה של סטודנטים בשם “מרכז השירות לסטודנטים” (Student Servis), המחזיק משרד במרכז הסטודנטים של אוניברסיטת זאגרב.








התואר מוכר באיחוד האירופי, ובסוף התואר הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד ישר כרופאים בכל מדינה ב- EU.
האוניברסיטה מוכרת ללימודי רפואה על ידי משרד הבריאות בישראל. לאחר סיום התואר, יש לעבור את מבחן הרישוי ולבצע סטאז’ בארץ, על מנת לקבל רישיון לעבוד בתור רופא במדינות ישראל.
האוניברסיטה מוכרת על ידי ה- UK General Medical Council (בבריטניה).
האוניברסיטה גם מוכרת על ידי WFME, ארגון עולמי שעוסק בהכשרת רופאים ברחבי העולם. ולכן, סטודנטים הלומדים באוניברסיטה רשאים להיבחן במבחן הרישוי האמריקאי (ה- USMLE).

דירוג בינלאומי של תוכנית הלימודים ברפואה:
- Times Higher Education – 601-800
- QS – 401-450
- US News – 397
- Shanghai – 301-400

באוניברסיטה לומדים בעיקר סטודנטים ממדינות מערביות – הרבה צרפתים, קרואטים, וישראלים (כ- 20 במחזור בממוצע). כמו כן ישנן סטודנטים מארה”ב, קנדה, אוסטרליה, ומדינות שכנות של קרואטיה.

לימודי הרפואה אורכים כ-6 שנים וכוללים 360 ECTS (נקודות זכות).
3 השנים הראשונות הינן שנים פרה-קליניות. הסטודנטים מתרכזים במקצועות עיוניים הדרושים למקצוע הרפואה. בשנה ראשונה מתמקדים ב-4 קורסים: כימיה, ביולוגיה, פיזיקה ואנטומיה. בשנה השנייה מרחיבים את הידע על גוף האדם, ומתמקדים בכימיה מתקדמת, היסטולוגיה ואמבריולוגיה, פיזיולוגיה, מדעי המוח ואימונולוגיה. השנה השלישית מוקדשת למחלות ודרכי הטיפול בהן. הקורסים העיקריים הם פתולוגיה, פתופיזיולוגיה, פרמקולוגיה ומיקרוביולוגיה.
3 השנים האחרונות הן השנים הקליניות – בהם הסטודנטים מבצעים סבבים קליניים בבתי החולים של האוניברסיטה. כל כמה שבועות מוקדשים להתמחות מסוימת – והסטודנטים לומדים הן את הפן התיאורטי והן מיומנויות קליניות הקשורות להתמחות הרלוונטית. בסוף השנה השישית, התלמידים מבצעים 3 חודשים אינטנסיביים של עבודה קלינית ברפואה פנימית, כירורגיה ונושא אחד לבחירה של התלמיד.
בשנה השישית, הסטודנטים מגישים עבודת תזה, ונבחנים במבחן הרישוי הקרואטי לרפואה.

רוב המקצועות נלמדים בעזרת שילוב של הרצאות, סמינרים ותרגולים מעשיים. הנוכחות היא חובה בכל השיעורים – כולל הרצאות.
ההרצאות מתבצעות בקבוצות גדולות, ומתמקדות בחומר התיאורטי של הקורס. האוניברסיטה משתמשת גם בלימוד מקוון (e-learning), בעזרת מערכת ייעודית הקרויה MEF-LMS, המאפשרת גישה לחומרי לימוד השונים של הקורסים: סילבוס, מידע כללי, וגם אמצעי הדרכה כגון מצגות וסרטוני וידאו. המערכת כוללת גם תכנים לבחינה עצמית, וכלים להגשת שיעורי בית ומתן ציונים.
הסמינרים מתבצעים בקבוצות קטנות יותר (עד 30 סטודנטים). הסמינרים מתמקדים בנושאים ספציפיים של הקורס, ודורשים מהסטודנטים עבודה עצמית, הכנה לפני המפגשים והשתתפות פעילה בשיעורים.
בתרגולים (Practicals), הסטודנטים מקבלים הדרכה והכשרה מעשית בקבוצות קטנות, בהשגחת מרצים וחוקרים של הפקולטה.
החל משנה ב’, סטודנטים מצטיינים יכולים לעבוד בתור עוזרי הוראה, וללוות את סגל ההוראה הראשי של הקורס, בעיקר בתרגולים. כמו כן, סטודנטים תמיד יכולים לפנות לפרופסורים ולהתייעץ איתם בשעות הקבלה.
חשוב לציין שהאוניברסיטה מטילה אחריות רבה על הסטודנטים להגיע מוכנים לשיעורים. על הסטודנטים לקרוא חומרי לימוד ולראות סרטונים רלוונטיים מאתר הפקולטה כהכנה להרצאות, לסמינרים, ולתרגולים. שיטת למידה זו יעילה במיוחד – ועוזרת לסטודנטים להגיע להבנה עמוקה של חומר הלימוד ומוודאת למידה והטמעה של החומר לאורך הסמסטר כולו.
בשנה הראשונה והשלישית, הלימודים מתקיימים בסמסטרים. סטודנטים לומדים מספר מקצועות במקביל, ונבחנים עליהם בסוף כל סמסטר. בשנה השנייה, ובשנים הקליניות (4-6), הסטודנטים לומדים בשיטת הבלוקים. בלוק בן מספר שבועות מוקדש למקצוע בודד – בו הסטודנטים מתמקדים ונבחנים מיד לאחר סיום הבלוק.

הציונים בזאגרב ניתנים בסולם של בין 1 (F, נכשל) ל- 5 (A, מצוין).
שיטת הבחינה באוניברסיטה כוללת בדרך כלל מספר חלקים: בחינה בכתב (Written), בחינה בעל פה (Oral), ובחינה מעשית (Practical) במידה ולקורס יש אספקטים מעשיים. בחלק גדול של הקורסים מתקיימים מבחני ביניים המכונים פארשיאלים (Partials) הבוחנים על חלק מהחומר או על נושא מסוים שנלמד. הצלחה בכל הפרשיאלים של קורס מסוים (לרוב מדובר בשלושה) לעיתים מקנה לסטודנט פטור מהחלק הכתוב של בחינת הגמר.
סטודנטים רשאים לגשת לעד ארבעה ניסיונות רצופים בבחינת סיום של קורס כדי לעבור אותה בהצלחה. הבחינה החוזרת הרביעית מתקיימת בפני ועדה בת שלושה חברים. סטודנט שנכשל בפעם הרביעית באותה בחינת קורס, מחויב להירשם לאותו קורס שוב בשנה האקדמית הבאה. במידה ומדובר בקורס גדול – יתכן ויהיה על הסטודנט לחזור על שנת הלימוד. במידה וסטודנט לא עובר את הקורס גם בשנה השנייה, לימודיו יופסקו.

החל מהשנה הרביעית, סטודנטים רשאים לבצע סבבים קליניים בארץ, בבתי חולים של קופת חולים כללית (לדוגמא בילינסון, סורוקה, מאיר, קפלן, הכרמל, יוספטל, ועוד). חשוב לדעת, שיש הגבלה מטעם הפקולטה לרפואה בזאגרב, ולכל סבב קליני בארץ, יכולים לצאת עד כ- 20% מכלל הסטודנטים.
יש לזכור שסבבים קליניים בארץ כרוכים בתשלום לבית החולים בארץ, של כמה מאות ש”ח בשבוע, תלוי בבית החולים.
* שימו לב: ביצוע סבבים קליניים בארץ כפוף לאישור של משרד הבריאות, המועצה להשכלה גבוהה (המל”ג), האוניברסיטה בחו”ל ובתי החולים בארץ. יש להתעדכן מול המכינה לגבי הסטטוס העדכני.

בית הספר לרפואה של אוניברסיטת זאגרב פועל בשיתוף פעולה הדוק עם מספר בתי חולים אוניברסיטאיים המצויים העיר:
- בית החולים האוניברסיטאי המרכזי בזאגרב (University Hospital Centre Zagreb), הקרוי בפי המקומיים בשם KBC Zagreb. עם 1,800 מיטות, זהו בית החולים המוביל והגדול בקרואטיה, ומכיל מחלקות בתחומים רבים, כולל מרכז להשתלות איברים. זהו מרכז ההדרכה העיקרי של הפקולטה לרפואה. הוא נמצא במרחק של חצי שעה נסיעה בתחבורה ציבורית מהפקולטה לרפואה.
- בית החולים האוניברסיטאי Sestre Milosdrdnice. בית החולים מכיל מעל 800 מיטות אשפוז, וכולל מחלקות לכירורגיה כללית, אונקולוגיה, רפואה פנימית, גניקולוגיה ומיילדות, ועוד.
- בית החולים האוניברסיטאי מרקור (Merkur Clinical Hospital), המכונה גם KBC Merkur. בבית החולים מעל 600 מיטות אשפוז, והוא ידוע במרכז ההשתלות המתקדם שלו.
- בית החולים האוניברסיטאי דובראבה (Klinička bolnica Dubrava) הוא בית חולים מודרני הממוקם בחלק הצפוני-מזרחי של העיר, וכולל כ- 700 מיטות אשפוז במחלקות שונות.
- בית החולים לילדים זאגרב (Klinika za dječje bolesti Zagreb) מוכר גם בשם בית החולים לילדים בקלאיצ’בה (Klaićeva) על שם הרחוב בו הוא נמצא במרכז העיר. הוא כולל כ-500 מיטות אשפוז, המיועדות לטיפול בילדים במגוון תחומים רפואיים.

באוניברסיטת זאגרב קיימות מספר יחידות המתמחות במחקר והוראה, כדוגמת המכון הקרואטי לחקר המוח (CIBR), ומרכז המחקר הביו-רפואי Salata, העוסק במדע רפואי בסיסי וקליני. האוניברסיטה מעודדת השתתפות של סטודנטים בפעילויות מחקר במגוון רחב של תחומים, החל ממחקר בסיסי ועד לניסויים קליניים. לכל סטודנט ממונה חונך מצוות הפקולטה, המסייע לו במחקרו המדעי. הוועדה לעבודות מחקר של סטודנטים פועלת באופן קבוע בפקולטה, מאשרת הצעות לעבודות מחקר של סטודנטים, וממליצה על הענקת פרסי דיקן ורקטור שנתיים לעבודות מחקר מצטיינות.






