דף הבית » תוכניות לימודים » לימודי רפואת שיניים
ניתן ללמוד רפואת שיניים באירופה במגוון מוסדות איכותיים ומומלצים, במדינות כמו צ’כיה, ליטא, הונגריה, קרואטיה ופולין. מוסדות אלו מציעים תוכניות לימוד בינלאומיות, המועברות כולן בשפה האנגלית.
לימודי רפואת שיניים בחו”ל נמשכים כ-5 שנים.
בשנתיים הראשונות תתמקדו בעיקר בלימודים תיאורטיים – כימיה, ביולוגיה, אנטומיה, פיזיולוגיה, ופתולוגיה. בשלוש השנים האחרונות תלמדו את הפן הפרקטי של המקצוע – תתנסו בעבודה עם פציינטים במרפאות של האוניברסיטה, ותלמדו על שיטות טיפול ואבחון מתקדמות. בשנה האחרונה תיגשו למבחני הרישוי ברפואת שיניים של המדינה בה אתם לומדים (באנגלית) – ולאחר מעבר מוצלח שלהם תקבלו תואר ברפואת שיניים.
כן, לאחר מעבר מוצלח של בחינות הרישוי לרפואת שיניים של מדינת ישראל.
בחינת הרישוי מחולקת לשני חלקים: מבחן עיוני ומבחן מעשי. רק נבחנים שהצליחו בשלב העיוני זכאים לגשת למעשי. הבחינה מתקיימת פעמיים בשנה, מועד חורף (פברואר – מרץ) ומועד קיץ (ספטמבר – אוקטובר). ציון המעבר הוא 60.
כן. במידה ולמדתם במדינה שהיא חלק מהאיחוד האירופאי, התואר שלכם יהיה מוכר אוטומטית בכל המדינות החברות באיחוד האירופי. כלומר תוכלו לעבוד כרופא שיניים בכל אחת ממדינות האיחוד האירופאי.
כן. לאחר קבלת תואר ברפואת שיניים באיחוד האירופי, תוכלו להגיש בקשה להירשם ב- General Dental Council (GDC) – הגוף הרגולטורי לנושא רפואת שיניים בבריטניה. בנוסף, יש להראות שליטה באנגלית באמצעות מעבר של בחינה כמו ה- IELTS או ה- OET. לאחר מכן תוכלו לעסוק ברפואת שיניים באנגליה.
כן, אבל יש לעבור מספר שלבים. ראשית, התואר שלכם עובר הערכה ע״י גוף אקרדיטציה רשמי (ה- Educational Credential Evaluators או World Education Services) .לאחר מכן יש לעבור את בחינת ה- NBDE (National Board Dental Examination), וכן להוכיח שליטה באנגלית במבחן כדוגמת ה-TOEFL.
לאחר שלבים אלו, יש לעבור תכנית הכשרה מתקדמת לבוגרי חו”ל באוניברסיטה אמריקאית בעלת אקרדיטציה של CODA (Commission on Dental Accreditation) הנמשכת כשנתיים-שלוש. לבסוף יש לעבור את מבחני הרישוי של המדינה שבה תרצו לעבוד כרופאי שיניים.
תנאי הקבלה ללימודי רפואת שיניים משתנים מאוד בהתאם לאוניברסיטה:
שכר הלימוד השנתי בלימודי רפואת שיניים נע בין כ- 13,600 אירו לשנה ב-LSMU קאונס ליטא, ועד ל- 24,250 אירו לשנה בפראג צ’כיה. באוניברסיטאות הציבוריות באיטליה, ניתן ללמוד בפחות (כ- 2,000 –4,500 אירו לשנה).
אזרחות אירופאית אינה מקנה הנחה כלשהי בשכר הלימוד בתוכניות הבינלאומיות (כלומר אלו שנלמדות באנגלית) שהאוניברסיטאות מציעות.
רוב האוניברסיטאות מציעות מלגות הצטיינות – חלקן משמעותיות יותר וחלקן פחות.
יוקר המחיה יכול להשתנות באופן משמעותי בין מדינות ואפילו בין ערים שונות באירופה. התלמידים צריכים לתקצב לינה, מזון, תחבורה ציבורית, ביטוח בריאות, בילויים והוצאות אישיות. בנוסף, כדאי לקחת בחשבון לפחות שתי טיסות בשנה לישראל.
אפשרויות הדיור כוללות מעונות אוניברסיטאיים (זולים יותר) או שכירת דירות לבד או עם שותפים. הוצאות יומיות, כמו מזון ותחבורה, לרוב נמוכות יותר מבישראל, אך עלולות להיות גבוהות יותר בערים גדולות כמו רומא, פראג או בודפשט.
ככלל אצבע, הוצאה חודשית ממוצעת נעה בין 700 אירו ל-1,300 אירו. הפער נובע במידה רבה מאורח החיים בו בוחר התלמיד – סוג הדיור, המיקום, אוכל ביתי או מוכן וכו׳.