דף הבית » אוניברסיטאות » פולין » ורשה
אוניברסיטת ורשה לרפואה – Medical University of Warsaw
אוניברסיטת ורשה לרפואה (Medical University of Warsaw, בקיצור MUW) היא בית הספר לרפואה הגדול והוותיק ביותר בפולין. האוניברסיטה מציעה לימודי רפואה בפולנית משנת 1809, ולימודי רפואת שיניים משנת 1920. החטיבה להוראה באנגלית הוקמה ב- 2012.
באוניברסיטה לומדים כ- 10,000 סטודנטים, כאשר כ- 800 הם סטודנטים בינלאומיים. באוניברסיטה ישנן ארבע פקולטות: פקולטה לרפואה, פקולטה לרפואת שיניים, פקולטה לרוקחות ופקולטה למדעי הבריאות. האוניברסיטה מציעה 16 תוכניות לימוד בפולנית ושתי תוכניות באנגלית – רפואה ורפואת שיניים.
לאוניברסיטה יש 3 קמפוסים:
- קמפוס לינדליה (Lindleya) ממוקם במרכז ורשה. החלק המרכזי של הקמפוס הוא מתחם המבנים ההיסטורי של בית החולים על שם ישו התינוק (Infant Jesus Clinical Hospital). לידו, ממוקם המרכז האוניברסיטאי לבריאות נשים ויילודים. המרכז כולל מרפאה לגינקולוגיה ומרכז הדמיית מיילדות מודרני. בבניין ה- Collegium Anatomicum, תמצאו את המחלקות לאנטומיה, היסטולוגיה, מיקרוביולוגיה וביולוגיה.
- קמפוס בנאצ’ה (Banacha) ממוקם כ- 15 דקות נסיעה באוטובוס מקמפוס לינדליה. זהו המיקום המרכזי של הפקולטה לרפואה ורפואת שיניים, וכאן גם נמצאים הספרייה ומרכז ההוראה, שבו אולמות וחדרי הרצאות. קמפוס בנאצ’ה כולל גם את בית החולים המרכזי (Central Clinical Hospital), את בית החולים לילדים (Children’s Clinical Hospital) והקליניקות האוניברסיטאיות לרפואת שיניים. בבית החולים המרכזי נמצא גם המרכז לסימולציה רפואית, מרכז חדש גדול במיוחד שנפתח ב-2024, בו צוברים הסטודנטים מיומנויות מעשיות.
- קמפוס Ciołka – מאכלס את יחידות הפקולטה למדעי הבריאות.


אוניברסיטה זו אינה מיוצגת על ידי Pre-Med Academy
- תעודת בגרות מלאה – יש לתרגם את תעודות הבגרות תרגום נוטריוני ולקבל חותמת אפוסטיל. האוניברסיטה דורשת בגרות בביולוגיה, כימיה, ומתמטיקה או פיזיקה.
- בחינת כניסה מקוונת (אונליין), המתקיימת במועדים שונים בין אפריל ליולי. מותר לגשת לבחינה אחת בכל שנה.
הבחינה מורכבת מ- 80 שאלות בשלושה נושאים. ביולוגיה – 30 שאלות, כימיה – 30 שאלות, מיומנויות אנליטיות ויכולת לפתור בעיות באופן הגיוני – 20 שאלות. אסור להשתמש במחשבון, אבל מותר להשתמש בטבלה מחזורית שניתנה על ידי האוניברסיטה, וכן בדף נייר.
קריטריון הקבלה מורכב מ- 80% בחינת הידע ו- 20% ציוני בגרות (ביולוגיה, כימיה, ומתמטיקה או פיזיקה). - מבחן בקיאות באנגלית – האוניברסיטה דורשת את אחת התוצאות האלו: IELTS (אקדמי) – לפחות 6.5 נקודות; TOEFL iBT – לפחות 87 נקודות; TOEFL PBT – לפחות 547 נקודות; TOEIC – לפחות 700 נקודות
- דמי רישום – 24 אירו
- דמי היבחנות – אין
- מועד אחרון לרישום – 16 ביוני
- רפואה: 17,100 אירו לשנה
- רפואת שיניים: 19,400 אירו לשנה
סטודנטים מצטיינים עשויים לקבל מלגות על סמך ציוניהם. כתלות בממוצע, ניתן לקבל מלגות בין 150 ל- 300 אירו לחודש.
- שירותי ייעוץ אוניברסיטאיים (University Counselling Services, בקיצור UCS) זמינים לכל תלמידי האוניברסיטה ללא תשלום. צוות UCS כולל שמונה פסיכולוגים, מתוכם שישה דוברי אנגלית, וסקסולוגית. שירותי UCS כוללים ייעוץ, קאוצ’ינג, הדרכה לניהול מתח וחינוך מיני.
- מועדון הסטודנטים המדעי PSYCHE מציע עזרה לתלמידי החטיבה האנגלית באמצעות תוכנית תמיכת עמיתים. המועדון גם מארגן ימי מודעות לבריאות הנפש, המתקיימים בהנחיית המחלקה לפסיכולוגיה רפואית ותקשורת רפואית.
- לאחרונה הוקם באוניברסיטה מרכז קבלת פנים חדש (MUW Welcome Center), המהווה את נקודת הקשר הראשונה בין האוניברסיטה לסטודנטים בינלאומיים, ופועל כדי לסייע להם להשתלב בצורה הטובה ביותר ב- MUW. המרכז מציע סיוע בתהליך ההסתגלות לחיים בוורשה, וכן הסתגלות ללימודים באוניברסיטה.
- איגוד הספורט האקדמי של האוניברסיטה (AZS) הוא אחד ממועדוני הספורט האוניברסיטאיים הגדולים והוותיקים בפולין. הוא מציע פעילויות ספורט מגוונות, כולל שייט, בדמינטון, שחייה, ג’ודו, כדורסל, כדורגל, כדורעף, טיפוס, חדר כושר וריקודים. המועדון גם מארגן טיולי סקי שנתיים לאוסטריה.
- מרכז ספורט ושיקום (CSR) הוא מתחם ספורט מודרני עם בריכת שחייה אולימפית ובריכה מחוממת, אולם ספורט למשחקי קבוצות או טניס, וחדרי אימונים הכוללים אולם אומנויות לחימה ואולם ריקודים. בנוסף, יש במקום מסעדה, אולם באולינג ושני קירות טיפוס.
- פרויקט “Diversity x WUM” נוסד על ידי סטודנטים בינלאומיים של החטיבה האנגלית באוניברסיטה, במטרה לשתף תרבות, אוכל ומנהגים מרחבי העולם. הפרויקט מארגן פסטיבל גיוון שנתי בן יומיים (Diversity Festival), ומארח ארוחות ערב עם אוכל מסורתי, מופעי ריקוד ואירועים חברתיים.
- באוניברסיטה קיימות מקהלה ותזמורת. מקהלת האוניברסיטה משתתפת באירועים רבים, כגון חנוכת שנת הלימודים, טקסי סיום בפקולטות השונות וקונצרטים בפולין ומחוצה לה. תזמורת האוניברסיטה מנגנת באירועים אוניברסיטאיים וגם בבתי חולים. התזמורת היא חלק מתזמורת ומקהלת הסטודנטים לרפואה האירופית, המקיימת קונצרט שנתי באחת ממדינות אירופה.
- איגוד הסטודנטים לרפואה הבינלאומי בפולין (IFMSA – פולין) משתייך לפדרציה הבינלאומית של סטודנטים לרפואה – IFMSA, שהיא ארגון הסטודנטים הגדול בעולם, עם למעלה ממיליון חברים. חברי IFMSA – פולין משתתף בפעילויות לקידום בריאות הציבור וחינוך רפואי בחברה, ובארגון פרויקטים מדעיים לסטודנטים של הפקולטה לרפואה.
- ממשלת הסטודנטים של החטיבה האנגלית (English Division Student Government – EDSG) מקדמת בברכה תלמידים חדשים בכל סתיו במהלך שבוע האוריינטציה. במסגרתו, תלמידי השנה הראשונה משתתפים במפגשי מידע, סיורים בקמפוס ופעילויות בידור. במהלך השנה, ה- EDSG מארגנת אירועים חברתיים, כמו ערבי מועדונים, סיורי פאבים, שיעורי ריקוד וערבי סרטים.
אוניברסיטת ורשה לרפואה משתתפת בתוכנית ERASMUS+. לאוניברסיטה הסכמים עם אוניברסיטאות בבולגריה, קרואטיה, צ’כיה, סלובקיה, טורקיה, הונגריה, פינלנד, לטביה, גרמניה, צרפת, ספרד, פורטוגל, איטליה, ויוון.
ורשה היא בירת פולין, והעיר הגדולה במדינה, עם אוכלוסייה של קרוב לשני מיליון תושבים. ורשה נמצאת בחלק המזרחי של פולין, על גדות נהר הוויסלה והרחק מהים הבלטי.
עבור ישראלים ויהודים רבים, ורשה מזכירה בעיקר את מלחמת העולם השנייה. העיר נהרסה כמעט לחלוטין במהלך המלחמה, והקהילה היהודית הגדולה שהייתה בה ערב המלחמה חרבה גם היא, ורובה המכריע נרצח על ידי הנאצים.
אבל ורשה של היום היא עיר מודרנית ומלאת חיים. חלקים מהעיר העתיקה שוחזרו במדויק, וחלקים אחרים נבנו מחדש, עם גורדי שחקים, מרכזי קניות ומוסדות תרבות רבים.
לדוגמא, בורשה יש יותר משלושים תיאטראות גדולים, כולל כאלו שנוסדו עוד במאה ה- 18. בורשה קיימת גם סצנה מוזיקלית עשירה, החל מהתחרות הבינלאומית לפסנתר על שם פרדריק שופן (מלחין פולני) ועד פסטיבל הג’אז של הקיץ. ורשה היא גם עיר ירוקה מאד, עם 79 פארקים המכסים כמעט רבע משטח העיר.
ורשה היא עיר ידידותית מאד לסטודנטים – בערך 1 מתוך כל 8 תושבים הוא סטודנט ויש בה כ-80 אוניברסיטאות שונות! בעיר תמצאו ספריות ובתי קפה בהם ניתן ללמוד.


האוניברסיטה הרפואית של ורשה מציעה למעלה מ- 600 מקומות במעונות הסטודנטים שלה, על בסיס כל הקודם זוכה. סטודנטים בינלאומיים בשנה הראשונה יכולים להגיש בקשה להתגורר במעונות מספר 2 BIS (Dom Studencki nr 2 BIS). משך ההגעה מהמעונות לקמפוס הראשי של האוניברסיטה הוא כ- 25 דקות בתחבורה ציבורית (טראם או אוטובוס).
המעונות כוללים חדרים ליחיד, וחדרים זוגיים. כל חדר כולל חדר רחצה פרטי ומקרר קטן, ובכל קומה יש מטבח משותף. החדרים עולים 2,310 אירו לסמסטר לחדר יחיד (נכון לסוף 2024), או חצי מזה לחדר כפול. המחירים כוללים את כל השירותים, כגון מים, חשמל ואינטרנט.
בנוסף למעונות האוניברסיטה, קיימים מעונות פרטיים בשם Student Depot, הנמצאים בבעלות Student Depot Foxtrot Ltd, שהיא שותפה רשמית של האוניברסיטה. המעונות נמצאים במרחק 10 דקות נסיעה מהקמפוס הראשי. חדר ליחיד (עם מטבחון וחדר רחצה פרטי) עולה 670 אירו לחודש, ואילו חדר זוגי עולה 374 אירו לחודש (נכון לסוף 2024).
סטודנטים לא מעטים שוכרים דירות במרכז העיר, באזור הקרוי ה- Downtown או שרודמיישצ’ה (Śródmieście).

התחבורה הציבורית בורשה יעילה ומודרנית. לורשה יש רכבת תחתית מודרנית, עם שני קוים, אחד החוצה את העיר מצפון לדרום (M1) והשני חוצה אותה ממזרח למערב (M2), אבל הם אינם מגיעים קרוב לאוניברסיטת ורשה לרפואה.
אמצעי תחבורה פופולרי אחר הוא רשת החשמליות (trams) המכסות את רוב חלקי העיר ונוסעות בתדירות גבוהה במהלך היום. ולבסוף, אוטובוסים מכסים אזורים שאינם נגישים על ידי המטרו או החשמליות. רשת של רכבות פרבריות (בשם SKM) מחברת את ורשה לפרברים ולערים הקרובות.
בורשה קיימת רשת שיתופית של השכרת אופניים חשמליים בשם Veturilo, הזמינה ברחבי העיר.
שדה התעופה המרכזי של ורשה, הנקרא על שם המלחין הפולני הידוע שופן (Chopin), נמצא במרחק 10 ק”מ ממרכז העיר. ניתן להגיע למרכז העיר ברכבת, בנסיעה האורכת כ- 20 דקות. קיים גם שדה תעופה נוסף בשם מודלין (Modlin) הנמצא במרחק 40 דקות נסיעה מהמרכז, ואולם הטיסות הישירות מישראל מגיעות בדרך כלל לשדה התעופה על שם שופן (סימול WAW). קיימות טיסות ישירות רבות בין ישראל וורשה, כולל של אל-על, לוט (LOT, חברת התעופה הלאומית של פולין) ומספר חברות לואו-קוסט כדוגמת וויז-אייר (Wizz Air) וראיינאייר (Ryanair). הטיסה נמשכת כ- 4 שעות.

פולין היא מדינה צפונית וקרה. וורשה, המרוחקת מהים, גם היא קרה. בורשה יש ארבע עונות מובחנות.
החורף (דצמבר עד פברואר) קר, אפילו מאד, עם טמפרטורות שצונחות לעיתים קרובות אל מתחת ל-0 מעלות צלזיוס. שלג יורד הרבה (כ- 40-50 ימים בשנה). באביב (מרץ עד מאי), הטמפרטורות עולות בהדרגה, אבל עדיין די קר. מזג האוויר באביב יכול להיות מאד לא צפוי, ולהשתנות בפתאומיות. הקיץ (יוני עד אוגוסט) נעים, עם טמפרטורות ממוצעות בין 18-30 מעלות צלזיוס. זו עונת הגשמים העיקרית, ויתכנו גם סופות רעמים. בסתיו (ספטמבר עד נובמבר) נרשמת התקררות הדרגתית, מלווה בשלכת יפהפייה. בסוף הסתיו, יתכנו שלגים ראשונים.

סיפורה של הקהילה היהודית בורשה הוא סיפור של חורבן ותקומה. לפני מלחמת העולם השנייה, הקהילה היהודית בורשה הייתה הגדולה ביותר באירופה והשנייה בגודלה בעולם, עם למעלה מ- 300,000 יהודים, שהיוו כמעט שליש מאוכלוסיית העיר. בשואה, הקהילה הושמדה כמעט לחלוטין, רובם במחנה ההשמדה טרבלינקה.
כיום, יש בורשה קהילה קטנה בת כמה מאות חברים בלבד, אבל זו קהילה פעילה, המקיימת מגוון אירועים דתיים וחברתיים, וממשיכה לשמר את המורשת היהודית העשירה של העיר. המרכז הדתי והתרבותי של הקהילה הוא בית הכנסת נוז’יק (Nożyk), שהוא בית הכנסת היחיד בורשה ששרד את השואה ועדיין פעיל. בנוסף, קיימים בעיר מרכז קהילתי יהודי (JCC) ובית חב”ד פעיל. בית חב”ד מציע לסטודנטים שיעורי העשרה ביהדות פעם בשבועיים (עם מלגה), ומקיים ארוחות שישי ושבת. כמו כן, בורשה ניתן למצוא מספר מסעדות וחנויות כשרות.
ורשה ידועה בעלות המחיה היחסית נמוכה שלה, במיוחד בהשוואה לערים רבות במערב אירופה או תל אביב, אבל היא יקרה יחסית לערים קטנות יותר במזרח אירופה. להלן רשימה של הוצאות מחיה חודשיות משוערות:
- מגורים: דירת יחיד עולה בסביבות 900 אירו לחודש
- חשבונות (חשמל, מים, אינטרנט, וכו’): 200 אירו לחודש
- אוכל: 300 אירו לחודש
- תחבורה ציבורית: 20 אירו לחודש
- בידור ופנאי: 100 אירו לחודש
מומלץ להיעזר באתרים כמו numbeo בו תוכלו להשוות בין יוקר המחיה בורשה לערים שונות בעולם, כולל ערים בישראל.
סטודנטים מהאזור הכלכלי האירופי (ה- European Economic Area שכולל את מדינות האיחוד האירופי וגם את נורבגיה, שוויץ, איסלנד וליכטנשטיין) יכולים לעבוד במהלך הלימודים, ללא הגבלה על שעות העבודה.
אזרחי מדינות אחרות, כולל ישראל, יכולים לעבוד במהלך הלימודים עד 20 שעות בשבוע.








התואר מוכר באיחוד האירופי, ובסוף התואר, הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד ישר כרופאים בכל מדינה ב- EU.
האוניברסיטה מוכרת ללימודי רפואה על ידי משרד הבריאות בישראל. לאחר סיום התואר, יש לעבור את מבחן הרישוי ולבצע סטאז’ בארץ, על מנת לקבל רישיון לעבוד בתור רופא במדינות ישראל.
האוניברסיטה מוכרת גם על ידי ה- UK General Medical Council (בבריטניה).
האוניברסיטה מוכרת על ידי WFME, ארגון עולמי שעוסק בהכשרת רופאים ברחבי העולם. ולכן, סטודנטים הלומדים באוניברסיטה רשאים להיבחן במבחן הרישוי האמריקאי (ה- USMLE).

דירוג בינלאומי של תוכנית הלימודים ברפואה:
- Times Higher Education – 601
- QS – 450-401
- US News – 454

מבין הסטודנטים בתוכנית האנגלית, ניתן למצוא נוכחות גדולה של סטודנטים מנורבגיה, שבדיה, מדינות ערב והודו. באוניברסיטה לומדים כמות קטנה יחסית של סטודנטים ישראלים – סביבות עשרה.

לימודי רפואה אורכים כ-6 שנים וכוללים 360 ECTS (נקודות קרדיט). כל שנה מחולקת לשני סמסטרים, חורף וקיץ.
התוכנית כוללת 3 שנים קדם-קליניות, הכוללות הרצאות, סמינרים ותרגולים, ו- 3 שנים קליניות, בהן שמים דגש רב יותר על עבודה קלינית בבתי חולים עם מטופלים. בשנה השישית, הסטודנטים יכולים לבחור נושא העשרה לבצע בו סבב קליני, לדוגמא אורולוגיה, הרדמה, רפואת עיניים, נוירולוגיה, קרדיולוגיה, וכו’.
כמו כן, בשנה השישית הסטודנטים ניגשים למבחני הרישוי – בסמסטר הראשון בפסיכיאטריה, רפואת חירום וגניקולוגיה, ובסמסטר השני בכירורגיה, רפואה פנימית ורפואת ילדים. המבחנים נערכים בכתב ובעל פה.

קורסים מחולקים להרצאות, תרגולים וסמינרים. ההרצאות מועברות או בכיתה באופן פרונטלי, או לעיתים בפלטפורמת הלמידה האלקטרונית של האוניברסיטה. תרגולים, סמינרים, ושיעורים קליניים ומעשיים, מתקיימים באופן פרונטלי בקבוצות קטנות יותר של כ- 40 סטודנטים.
לאורך הלימודים, סטודנטים חייבים לבצע התנסויות קיץ קליניות בנות 4 שבועות. בסוף השנה הראשונה – 4 שבועות טיפול בחולה; בסוף השנה השנייה – 3 שבועות רפואת משפחה, ושבוע אחד רפואת חירום; בסוף השנה השלישית – 4 שבועות רפואה פנימית; בסוף השנה רביעית – שבועיים כירורגיה ושבועיים רפואת ילדים; ובשנה חמישית – שבועיים רפואה דחופה, ושבועיים מיילדות וגינקולוגיה.
ב-2024, האוניברסיטה פתחה מרכז סימולציה חדש ומרשים – 2 בניינים בני 4 קומות המחוברים ביניהם בגשר. במרכז צוות של כ- 20 מורים וחוקרים. סטודנטים נעזרים במתחם זה לאורך כל שנות לימודיהם בפקולטה.

לאורך הסמסטר מתקיימים בחנים (לרוב בע”פ) ומבחני אמצע. בסוף הסמסטר מתקיימים מבחנים מסכמים, לרוב בכתב (שאלות רב ברירה) ולא בע”פ. את המבחנים מבצעים לרוב בכיתת מחשבים, ואת הציון מקבלים מיד עם הגשת המבחן. ציונים בקורסים נעים בין 5.0 (טוב מאד) ועד 2.0 (נכשל). לכל בחינה מתקיימים שני מועדים. סטודנט שנכשל במועד הראשון זכאי להיבחן שוב במועד הבחינה החוזרת. במקרים מיוחדים ניתן לבקש מהדיקן מועד ג’.
אם הסטודנט נכשל במקצוע אחד, הוא יכול לבקש להמשיך לשנת הלימודים הבאה על תנאי, ובלבד שיגיע לשיעורים במקצוע שבו נכשל, ויעבור אותו בהצלחה. אפשרות זו אינה זמינה לתלמידי השנה הראשונה – במידה ובשנה הראשונה נכשלים במקצוע אחד, יש להירשם מחדש לאוניברסיטה.

האוניברסיטה מאפשרת לסטודנטים לבצע כ-16 שבועות של רוטציות קליניות בישראל (או מדינות אחרות באירופה).
שימו לב שביצוע רוטציות קליניות בארץ כרוך בתשלום לבית החולים, של כמה מאות ש”ח לכל שבוע, תלוי בבית החולים. גם את התנסויות הקיץ ניתן לבצע בישראל.
* שימו לב: ביצוע סבבים קליניים בארץ כפוף לאישור של משרד הבריאות, המועצה להשכלה גבוהה (המל”ג), האוניברסיטה בחו”ל ובתי החולים בארץ. יש להתעדכן מול המכינה לגבי הסטטוס העדכני.

לאוניברסיטת ורשה למדעי הרפואה יש מרכז קליני אוניברסיטאי גדול (University Clinical Center MUW, בקיצור UCC) שהוקם בשנת 2019 כתוצאה ממיזוג של שלושה בתי חולים קליניים שהיו מחוברים לאוניברסיטה: בית החולים הציבורי המרכזי, בית החולים הציבורי לילדים על שם יוזף פוליקרפ ברודז’ינסקי, ובית החולים על שם ישו התינוק. בסך הכך, במרכז הקליני יש יותר מ- 1,500 מיטות אשפוז.
בית חולים נוסף המשויך לאוניברסיטה הוא בית החולים הקליני על שם הנסיכה אנה מזובייצקה ברחוב Karowa. זהו בית חולים לנשים ויולדות, עם כ- 200 מיטות.

החטיבה האנגלית מציעה לסטודנטים את תוכנית החונכות “MUWing Science”, שמטרתה לספק לסטודנטים הזדמנות לצבור ניסיון קליני ומחקרי, בהדרכת פרופסורים, רופאים ומורים מהאוניברסיטה, המגיעים ממגוון דיסציפלינות, כמו ביוכימיה, קרדיולוגיה, פסיכולוגיה, אימונולוגיה, רפואת ילדים ועוד.
סטודנטים הלומדים באוניברסיטה מציינים לטובה את מועדוני המחקר שפועלים באוניברסיטה, כ- 270 מועדונים (!) המאפשרים לסטודנטים לבצע פרויקטים מדעיים בהדרכת מומחים מתחומים שונים. החברים מארגנים כנסים וסדנאות, ויכולים גם להשתתף בכנסים מדעיים בינלאומיים המתקיימים בפולין או בחו”ל, כמו הכנס של האוניברסיטה לרפואה בוורשה (Warsaw International Medical Conference – WIMC).
כל סטודנט המעוניין להקים מועדון, יכול לעשות זאת בחסות של מרצה מהאוניברסיטה. השתתפות במועדוני מחקר מקדמת חשיבה ביקורתית בקרב הסטודנטים, וחשיפה לנושאים חדשנים בדיסציפלינות השונות של הרפואה.








לימודי רפואת שיניים נמשכים כ-5 שנים, וכוללים 300 ECTS (נקודות קרדיט). כל שנה מחולקת לשני סמסטרים, חורף וקיץ.
תכנית הלימודים בשנה הראשונה שמה דגש על מדעי היסוד, כמו אנטומיה ופיזיולוגיה של האדם, היסטולוגיה, ציטופיזיולוגיה ואמבריולוגיה, וכן רפואת שיניים מניעתית וקהילתית. בתחילת השנה השנייה, הסטודנטים מתחילים התנסויות קליניות, במקביל להמשך לימודים תיאורטיים.
בשנה השלישית מתחיל השלב המעשי בהכשרה. הקורסים מאורגנים כך שהם כוללים גם רקע עיוני, אך הדגש הוא בעיקר על הפרקטיקה, כלומר יישום של הידע התיאורטי על מטופלים, תחת השגחה של צוות ההוראה.
בקיץ של ארבעת השנים הראשונות, הסטודנטים נדרשים לעבור התנסויות קליניות בנות ארבעה שבועות במתקן רפואי נבחר, כמו המרכז האוניברסיטאי לרפואת שיניים (המצוי בקמפוס בנאצ’ה) ,או מרפאות פרטיות או ציבוריות המצויות בארץ.