בואו נכיר את האוניברסיטה

אוניברסיטת מסריק – Masaryk University

אוניברסיטת מסריק נוסדה בשנת 1919, וכיום היא המוסד השני בגודלו להשכלה גבוהה בצ’כיה, עם למעלה מ-35,000 סטודנטים. האוניברסיטה ממוקמת בעיר ברנו, ומציעה תוכניות לתואר ראשון, שני ודוקטורט במגוון תחומים. באוניברסיטה יש פקולטה לאומנויות, רפואה, מדעים מדויקים, משפטים, חינוך, כלכלה ומנהל, אינפורמטיקה, לימודי חברה ולימודי ספורט. כ-20% מהסטודנטים באוניברסיטה הם סטודנטים בינלאומיים.

הפקולטה לרפואה ממוקמת ליד בית החולים האוניברסיטאי, במרחק של כ- 20 דקות הליכה ממרכז העיר. האוניברסיטה מציעה תוכניות בינלאומיות באנגלית ברפואה וברפואת שיניים.

תארים:
רפואה - 6 שנים
רפואת שיניים - 5 שנים

אוניברסיטה זו אינה מיוצגת על ידי Pre-Med Academy

איך מתקבלים?
תנאי קבלה
  • תעודת בגרות מלאה – יש לתרגם את תעודות הבגרות תרגום נוטריוני ולקבל חותמת אפוסטיל.
  • בחינת כניסה – על כל מועמד לעבור בחינת כניסה בכימיה, ביולוגיה, ופיזיקה. הבחינה היא באנגלית, ומורכבת משאלות אמריקאיות עם תשובה אחת נכונה. כל חלק במבחן נמשך 50 דקות וכולל 40 שאלות. ניתן להשתמש במחשבון אבל לא בטבלה מחזורית. ציון עובר עבור רפואה זה 60% ועבור רפואת שיניים 65%. הבחינות נעשות לרוב באופן מקוון בתיאום עם הנציגות הרשמית של האוניברסיטה במדינה ממנה אתה רוצה להיבחן. בישראל, בחינות מתקיימות לרוב 3 פעמים בשנה, בינואר, מאי ויולי. מועמד יכול לגשת לבחינה פעם אחת בלבד בשנה.
  • אין צורך במבחן אנגלית
  • ראיון קבלה – מועמדים ממדינות מסוימות עלולים להתבקש לעבור ראיון קבלה
  • דמי רישום – 750 CZK (כ-30 אירו)
  • דמי היבחנות – כלולים בדמי רישום
  • מועד אחרון לרישום – 31 ליולי
בואו נדבר תכלס
שכר לימוד
  • רפואה: 380,000 CZK לשנה (כ-15,200 אירו לשנה)
  • רפואת שיניים: 400,000 CZK לשנה (כ-16,000 אירו לשנה)
מלגות

האוניברסיטה מחלקת מלגות הצטיינות של כ- 1,000 ש”ח לסמסטר. כמו כן, הפקולטה לרפואה מעניקה מלגות של עד 25,000 CZK (כ- 1,000 אירו) על מעבר מוצלח של בחינות ההסמכה האמריקאיות, ה- USMLE.

הדובדבן שבקצפת
שירותים נוספים
שירותים סטודנטיאליים
  • ייעוץ פסיכולוגי – מסופק על ידי שירותי הייעוץ לסטודנטים של אוניברסיטת מסריק (Masaryk University Students’ Advisory Services). סטודנטים הזקוקים לעזרה יכולים לקבל עד חמישה מפגשי ייעוץ אישים בחינם.
  • ייעוץ אקדמי – ניתן על ידי מפקחים או רכזי מחלקות בפקולטות השונות.
פעילויות סטודנטיאליות
  • אוניברסיטת מסריק ידועה בשפע מועדונים וארגונים סטודנטיאליים הפועלים בה. חלק מהמועדונים שמציעה האוניברסיטה כוללים: מועדון דיבייט, מודל האו”ם, מועדון אמנים, מועדון משקיעים, תזמורת סימפונית, מועדון LGBTQ, מועדון קולנוע, מועדון תיאטרון וארגוני התנדבות שונים. אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה מארגנת אירועים רבים לאורך השנה, כולל נשף הסטודנטים (Ball of Masaryk University Students) – אירוע פורמלי של מעל 1,500 אורחים המתקיים במלון מפואר.
  • ארגון הסטודנטים הבינלאומיים ESN MUNI Brno מארגן פעילויות חברתיות מגוונות לגוף הסטודנטים הבינלאומי באוניברסיטה, כגון טיולים ברחבי צ’כיה, מסיבות, אירועי תרבות ותחרויות ספורט. כמו כן הארגון מציע תוכנית “buddy”, שבה תלמידים חדשים מקושרים לסטודנטים צ’כים משנים מתקדמות הלומדים באוניברסיטה, שמלווים אותם ועוזרים להם בשבועות הראשונים שלהם בצ’כיה ובאוניברסיטה.
  • IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) – ארגון סטודנטים המאגד סטודנטים לרפואה מיותר מ-100 מדינות ברחבי העולם. בצ’כיה הוא מיוצג על ידי הסניף הצ’כי שלו, IFMSA CZ. הארגון מתמקד בקידום התמחויות מדעיות וקליניות בבתי חולים ברחבי העולם. כמו כן הוא מקדם פרויקטים חינוכיים במטרה לעלות מודעות ציבורית בנושאים כמו הגנה על זכויות אדם, בריאות כללית, רפואה מונעת, ובריאות מינית.
  • MIMSA (Masaryk International Medical Student Association) היא הנציגה הרשמית של הסטודנטים הבינלאומיים לרפואה ולרפואת שיניים הלומדים באוניברסיטת מסריק. הארגון מייצג כ-700 סטודנטים בינלאומיים, ומארגן עבורם אירועים רבים במהלך השנה בתחומי תרבות, חברה ופנאי. יתרה מכך, ניתן למצוא באתר של הארגון אוסף גדול של משאבים לימודיים לסטודנטים מכל השנים.
  • Czech Dental Students’ Association) SSSČR) – איגוד הסטודנטים לרפואת שיניים בצ’כיה פועל בעיקר כדי לארגן חילופי סטודנטים בשנות ההתמחות הקלינית. כמו כן, הארגון מקיים עבור חבריו אירועים חינוכיים שמטרתם להכיר ולהתנסות בחומרים או שיטות חדשות. לבסוף, הארגון גם פועל בקהילה, ומארגן תוכניות מניעה וחינוך לשם בריאות הפה.
  • ישנו מתחם ספורט חדש רב תכליתי חדש ברחוב Veslařská ליד נהר Svratka, ובו חדר כושר, מגרשי ספורט ואפילו מזח המשמש לענפי ספורט מים שונים.
תמיכה בלקויות למידה

מרכז התמיכה לסטודנטים עם צרכים מיוחדים (“Teiresiás” או SCSSN) מסייע לסטודנטים המתמודדים עם ליקויי ראייה או שמיעה, מוגבלות בניידות, לקויות למידה, מוגבלויות פסיכולוגיות ומחלות כרוניות. SCSSN מציע מגוון רחב של שירותי תמיכה פסיכולוגית וחינוך, הן למועמדים והן לסטודנטים באוניברסיטה. המרכז יכול לסייע לסטודנטים לארגן תוכניות לימודים, מפגשי חונכות פרטניים ותנאי מבחן מיוחדים כמו תוספת זמן.

תוכנית ERASMUS+

אוניברסיטת מסריק משתתפת בתוכנית ERASMUS+. לאוניברסיטה הסכמים עם אוניברסיטאות באוסטריה, בולגריה, הונגריה, צרפת, גרמניה, איטליה, ליטא, פולין, פורטוגל, רומניה, סלובקיה, ספרד, טורקיה, גיאורגיה ועוד.

צרו קשר היום לשיחת ייעוץ חינמית
מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם
האזור
העיר ברנו – Brno

ברנו היא העיר השנייה בגודלה בצ’כיה, עם אוכלוסייה של כ-400,000. מצד אחד, העיר גדולה מספיק כדי להציע את כל השירותים של עיר אירופאית גדולה, ומצד שני קטנה מספיק כדי לשמור על אווירה אינטימית וידידותית.

בעיר חיים למעלה מ-80,000 סטודנטים, הלומדים במספר אוניברסיטאות, מה שהופך אותה לצעירה ותוססת. הודות לריבוי התוכניות הבינלאומיות, בעיר יש גם אוכלוסיית סטודנטים בינלאומית גדולה של כ-10,000 סטודנטים.

בעיר תוכלו למצוא בתי קפה, ברים, ופאבים רבים המציעים הנחות לסטודנטים. יש גם חיי לילה מגוונים, מברי יין שקטים ועד מועדוני לילה סוערים. כמו כן, ברנו ידועה גם בזכות התיאטראות, אולמות הקונצרטים ומועדוני המוזיקה הרבים המצויים בה.

לבסוף, מיקומה המרכזי של ברנו באירופה הופך אותה לבסיס מצוין עבור סטודנטים המעוניינים לטייל ולחקור את אירופה. עם קישורי רכבת וכבישים טובים, טיולי סוף שבוע למדינות שכנות כמו אוסטריה, סלובקיה והונגריה ניתנים לביצוע בקלות.

מגורים

האוניברסיטה מציעה 9 בתי מעונות המפוזרים ברחבי העיר. המעונות מציעים חדרי יחיד וחדרים משותפים, ומצוידים במטבחים משותפים, חדרי לימוד, חדרי כביסה ואזורי בילוי משותפים. שני המעונות הקרובים ביותר לפקולטה לרפואה הם מעונות Vinařská ומעונות Tvrdy (מרחק של 20 דק’ נסיעה בתחבורה ציבורית). מחיר חדר מתחיל מ- 100 CZK ללילה, כתלות במעונות וסוג החדר.

סטודנטים שבוחרים לא לגור במעונות, גרים בדרך כלל במרכז העיר, ליד הרחוב הראשי Lidicka, במרחק של חצי שעה נסיעה מהפקולטה לרפואה בתחבורה ציבורית. באזור ניתן למצוא הרבה מסעדות וברים במחירים נוחים יחסית (בהשוואה לעיר הבירה פראג).

תחבורה ציבורית

מערכת התחבורה הציבורית בברנו מורכבת מחשמליות (trams), ואוטובוסים עירוניים וטרוליבוסים. אוטובוסים פועלים 24 שעות ביממה, כאשר בלילה פועלים קווי לילה מיוחדים.

רכבות בין עירוניות מהירות מקשרות את ברנו עם ערים מרכזיות אחרות כמו פראג, וינה, ברטיסלבה (סלובקיה), בודפשט, ורשה וברלין. רוב הרכבות יוצאות מהתחנה המרכזית של ברנו, המקושרת היטב עם שאר חלקי העיר באמצעות תחבורה ציבורית.

סטודנטים רבים בוחרים להתנייד בעיר באמצעות אופניים או סקוטרים חשמליים שניתן לשכור לפי דקה. כמו כן, ישנם שירותי השכרת רכבים שיתופיים לפי דקות או מרחק. ניתן להשתמש במכוניות אלה מחוץ לעיר לנסיעות בין עירוניות.

לברנו יש שדה תעופה בינלאומי קטן, המציע טיסות לואו קוסט ליעדים שונים כמו לונדון, מילאנו וטנריף. שדה התעופה המרכזי של צ’כיה נמצא בפראג, המרוחקת כשעתיים וחצי בתחבורה ציבורית מברנו. משדה התעופה בפראג, יוצאות בממוצע 2 טיסות ביום לישראל.

מזג אויר

האקלים בברנו הוא אקלים יבשתי המאופיין בארבע עונות מובחנות היטב. הקיץ בדרך כלל חם, עם טמפרטורות המגיעות עד 25-30 מעלות צלזיוס. החורף קר, עם טמפרטורות שיורדות לעתים קרובות מעט מתחת לאפס מעלות צלזיוס. כמו כן, יתכנו כמה ימים של שלג קל. האביב והסתיו מתונים ונוחים, עם טמפרטורות הנעות בין 10-20 מעלות צלזיוס.

קהילה יהודית

קיימת קהילה יהודית קטנה אך פעילה בעיר ברנו ובבית הכנסת של הקהילה ניתן לחגוג שבתות וחגים. כמו כן קיימת מסעדה ביתית בשרית כשרה, וספרייה גדולה עם חדרי קריאה ולימוד. הקהילה מציעה מגוון פעילויות חינוכיות לבוגרים ולצעירים, חלקם בחסות המוזיאון היהודי של פראג.

ניתן למצוא קהילה יהודית גדולה יותר בפראג, שם ניתן למצוא מספר בתי כנסת, מסעדות כשרות, בתי ספר, ואפילו מוזאון יהודי. במרכז העיר ישנו בית חב”ד גדול המפעיל מכולת קטנה ומסעדה כשרה.

 

בואו נדבר כסף
הוצאות מחיה בברנו

ברנו ידועה ביוקר מחיה סביר, במיוחד בהשוואה לערים רבות אחרות במערב אירופה, וגם לעומת פראג (עיר הבירה של צ’כיה). להלן רשימה של הוצאות מחיה חודשיות משוערות:

  • מגורים: דירת יחיד עולה בסביבות 550 אירו לחודש. דירת שני שותפים עולה כ- 450 אירו לשותף לחודש.
  • חשבונות (חשמל, מים, אינטרנט, וכו’): 200 אירו לחודש
  • אוכל: 250 אירו לחודש
  • תחבורה ציבורית: 50 אירו לחודש
  • בידור ופנאי: 100 אירו לחודש

מומלץ להיעזר באתרים כמו numbeo בו תוכלו להשוות בין יוקר המחיה בברנו לערים שונות בעולם כולל ערים בישראל.

אפשרויות עבודה בצ'כיה

לסטודנטים מותר לעבוד תוך כדי הלימודים ללא צורך בשום היתר תעסוקה (גם אם אין להם דרכון אירופאי).

לרופאים לעתיד
אוניברסיטת מסריק תואר ברפואה
מידע כללי
הסמכה:
Doctor of General Medicine (MUDr.)
משך לימודים:
6 שנים
שפה:
אנגלית
שכר לימוד:
380,000 CZK לשנה (כ- 15,200 אירו לשנה)
מועדי תחילת לימודים:
סמסטר סתיו (אמצע אוקטובר)
מספר מקומות בשנה :
200
אקרדיטציה

התואר מוכר באיחוד האירופי, ובסוף התואר הבוגרים רשאים להתחיל לעבוד ישר כרופאים בכל מדינה  ב- EU.

האוניברסיטה מוכרת ללימודי רפואה על ידי משרד הבריאות בישראל. לאחר סיום התואר, יש לעבור את מבחן הרישוי ולבצע סטאז’ בארץ, על מנת לקבל רישיון לעבוד בתור רופא במדינות ישראל.

האוניברסיטה מוכרת על ידי ה- UK General Medical Council (בבריטניה).

האוניברסיטה גם מוכרת על ידי WFME, ארגון עולמי שעוסק בהכשרת רופאים ברחבי העולם. ולכן, סטודנטים הלומדים באוניברסיטה רשאים להיבחן במבחן הרישוי האמריקאי (ה- USMLE).

דירוג עולמי

דירוג בינלאומי של תוכנית הלימודים ברפואה:

  • Times Higher Education – 501
  • QS – 401-450
  • US News – 541
  • Shanghai – 301-400

 

גוף הסטודנטים

האוניברסיטה מקבלת כ-200 סטודנטים בשנה לתוכנית הבינלאומית לרפואה. רוב הסטודנטים מגיעים מאירופה – נורבגיה, שבדיה, איטליה, אנגליה, גרמניה, אוסטריה, יפן, ספרד, יוון, קפריסין ועוד. בפקולטה לומדים מעט מאוד ישראלים – לרוב לא יותר מ-5 ישראלים במחזור.

תוכנית הלימודים

לימודי רפואה אורכים כ-6 שנים וכוללים 360 ECTS (נקודות קרדיט).

בשלוש שנות הלימוד הראשונות, הסטודנטים לומדים על מבנה ותפקוד גוף האדם (התא, אנטומיה, היסטולוגיה, אמבריולוגיה, ביולוגיה, פיזיולוגיה וביוכימיה) וכמו כן על מחלות ודרכי הטיפול בהן (פתולוגיה, פתופיזיולוגיה, מיקרוביולוגיה ואימונולוגיה).

שלושת שנות הלימודים האחרונות נלמדות בשיטת הבלוקים. הסטודנטים מבצעים רוטציות קליניות בבית החולים הצמוד לאוניברסיטה בהתמחויות השונות של הרפואה (רפואת פנים, ילדים, רפואת נשים, פסיכיאטריה ועוד…).

בשנה השישית הסטודנטים נבחנים במבחן הרישוי לרפואה הצ’כי בשפה האנגלית.

שיטת הוראה

בשנים הפרה-קליניות לומדים בשיטה סמסטריאלית, כאשר לומדים מספר מקצועות במקביל וכל קורס נמשך בין סמסטר אחד לשניים. קורסים מורכבים מהרצאות שבהן הנוכחות אינה חובה, וסמינרים – תרגולים בכיתות קטנות יותר של כ-15 סטודנטים. הסמינרים הם חובה, ושם מצופה מהתלמיד להגיע מוכן לשיעור. לעיתים אף מתקיימים בחנים בכתב. סמינרים יכולים לכלול עבודה במעבדה או בחדר הדיסקציות. סטודנטים מעידים על כך שהפקולטה מצוידת בציוד החדיש ביותר, ושאף פעם לא חסר ציוד.

בשנים הקליניות, הלימודים מתקיימים בבלוקים. אחרי כל סבב קליני שנמשך כמה שבועות, התלמידים נבחנים במבחן ממוקד על הנושאים שנלמדו בסבב זה.

משיחות עם סטודנטים עולה שרמת הלימוד באוניברסיטה היא גבוהה ותובענית. עם זאת, חומרי הלימוד מאוד נגישים, והפקולטה מפרסמת ספרים וסיכומים לכל קורס.

בשנת 2020 נפתח באוניברסיטה מרכז סימולציה חדיש, המצוי בבניין ייעודי בן חמש קומות. מרכז הסימולציה של הפקולטה לרפואה במסריק הוא אחד המשוכללים במרכז אירופה, ובנוי ממש כמו בית חולים, עם מנחת הליקופטרים על הגג (!), חדרי ניתוח, יחידה לטיפול נמרץ ושפע ציוד רפואי וסימולטורים. סטודנטים נעזרים במרכז הסימולציה החל משנה א’, ובעיקר במהלך השנה השנייה והשלישית.

דרכי הערכה

במהלך הסמסטר, ישנם בחנים רבים בכתב במקצועות השונים. בסוף הסמסטר מתקיימות בחינות גמר גדולות (פיינלים), בדרך כלל בע”פ. ציון עובר הוא בין 60 ל-70, תלוי במקצוע ובבונוסים שתלמידים יכולים לקבל במהלך הסמסטר.

סטודנטים מקבלים יכולים לגשת שלוש פעמים לכל מבחן. אם נכשלים בכולם, יש לחזור על הקורס. בפעם השנייה שחוזרים על הקורס, מקבלים רק עוד שתי הזדמנויות להיבחן. אם הסטודנט נכשל שוב בקורס, הוא מודח מהתוכנית.

כתלות באיזה קורס מדובר, הסטודנט יכול להמשיך לשנה הבאה או שעליו לחזור על השנה שבה נכשל בקורס. לדוגמא, בשנה הראשונה, אם נכשלים בקורסים כמו ביופיזיקה או ביולוגיה, לא ניתן להמשיך לשנה השנייה, והסטודנט חייב לחזור על השנה הראשונה. לעומת זאת, אם נכשלים בשנה הראשונה בקורס האנטומיה, אפשר להמשיך לשנה השנייה ולחזור על הקורס אז.

רוטציות קליניות

החל משנה הרביעית, סטודנטים מבצעים סבבים קליניים בבתי החולים המסונפים לאוניברסיטה.

את חלק מהסבבים הקליניים של השנה החמישית, ואת רוב הסבבים של השנה השישית, ניתן לבצע בבתי חולים בארץ, כאשר רוב הסטודנטים בוחרים לבצע אותם בשיבא-תל השומר. עלות סבבים קליניים בארץ עולה כמה מאות ש”ח לשבוע. בסוף כל סבב קליני, יש לטוס בחזרה לברנו כדי להיבחן באוניברסיטה.

* שימו לב: ביצוע סבבים קליניים בארץ כפוף לאישור של משרד הבריאות, המועצה להשכלה גבוהה (המל”ג), האוניברסיטה בחו”ל ובתי החולים בארץ. יש להתעדכן מול המכינה לגבי הסטטוס העדכני.

בתי חולים אוניברסיטאיים

בית החולים העיקרי איתו עובדת האוניברסיטה נקרא University Hospital Brno. זהו בית חולים גדול עם יותר מ-2,000 מיטות ו-5,000 עובדים. מעל מיליון איש מטופלים במרפאות היום של בית החולים כל שנה, ומעל 70 אלף מאושפזים. מרכז היולדות הגדול ביותר בצ’כיה המצא בבית חולים זה, ובו נולדים 6,000 תינוקות בשנה!

בתי חולים נוספים שבהם סטודנטים מבצעים סבבים קליניים הינם Saint Anne’s Hospital וה- Children Hospital.

מחקר רפואי

אוניברסיטת מסריק שמה דגש רב על מחקר, כאשר מחקר בפקולטה לרפואה מכסה למעשה את כל קשת הביו-רפואה, ממחקר רפואי בסיסי ועד לרפואה קלינית. מאמרים מטעם חוקרי האוניברסיטה מתפרסמים באופן קבוע בכתבי עת בינלאומיים יוקרתיים. הפקולטה מקיימת שיתוף פעולה הדוק עם גופי מחקר כגון בית החולים האוניברסיטאי ברנו, בית החולים האוניברסיטאי סנט אן, מכון מסריק לאונקולוגיה, האקדמיה הצ’כית למדע ועוד.

האוניברסיטה מעודדת תלמידי רפואה שמעוניינים במחקר לפנות לחוקרים בפקולטה, ולהצטרף לפרויקטי המחקר שמתקיימים במעבדות שלהם.

לרופאי שיניים לעתיד
אוניברסיטת מסריק תואר ברפואת שינים
מידע כללי
הסמכה:
Masters in Dentistry (MDDr.)
משך לימודים:
5 שנים
שפה:
אנגלית
שכר לימוד:
400,000 CZK לשנה (כ- 16,000 אירו לשנה)
מועדי תחילת לימודים:
סמסטר סתיו (אמצע אוקטובר)
מספר מקומות בשנה :
30
אקרדיטציה

בסוף התואר, בוגרים רשאים להתחיל לעבוד ישר כרופאי שיניים באיחוד האירופי (אין צורך בהתמחות או לימודי המשך).

האוניברסיטה חברה בארגון ADEE (Association of Dental Education in Europe).

על מנת לעבוד בישראל, על הבוגרים לעבור את בחינת הרישוי לרפואת שיניים של מדינת ישראל.

גוף הסטודנטים

לימודי רפואה נמשכים כ-5 שנים וכוללים 300 ECTS (נקודות קרדיט).

הלימודים מתחלקים ל-10 סמסטרים, ומתבססים על לימוד הדרגתי של מקצועות עיוניים, פרה-קליניים ולבסוף קליניים. החל מהסמסטר הרביעי, הסטודנטים מתחילים לבצע עבודה מעשית במתקני בריאות שונים בברנו.

בסמסטר האחרון הסטודנטים עוברים התמחות אינטנסיבית בת שבעה שבועות בכל תחומי רפואת השיניים, תוך התמקדות בטיפול מורכב במטופלים ברפואת שיניים משמרת, רפואת שיניים לילדים, פריודונטיה, רפואת שיניים תותבת, יישור שיניים וכירורגיית פה ולסת.

בסוף התואר, יש לעבור את מבחן הרישוי ברפואת שיניים הצ’כי באנגלית.

הגיע הזמן להגשים את החלום!
שריינו את מקומכם ביום הפתוח הקרוב
יום חמישי ה- 29/05/2025 בשעה 19:00 אצלכם בזום!
דילוג לתוכן